Huoneen mittoihin sopivan hyllyn teettäminen tulee kalliiksi. Voit kuitenkin rakentaa ainutlaatuisen hyllyn itse noin 500 eurolla.

Tämä tee se itse -hylly näyttää siltä, kuin se olisi upotettu kahdeksan neliömetrin kokoiseen päätyseinään. Tosiasiassa hyllyn ala- ja yläpuolelle on asennettu peitelevyt.

Rakenna itse hylly mdf:stä

Tämä tee se itse -hylly on rakennettu pääasiassa 22 milliä paksusta mdf-levystä. Hylly koostuu neljästä samanlaisesta osasta, jotka ovat neljä senttiä korkean sokkelin varassa.

Hyllyn osat liitetään yhteen. Jos tarvitset isomman tai pienemmän hyllyn, voit rakentaa lisää tai vähemmän osia.

Osien väliset raot peitetään listalla. Lista korostaa hyllyn tyylikkyyttä ja rouheaa ulkonäköä.

Kiinteät hyllyt

Tämän kirjahyllyn pitää kestää satojen kirjojen paino. Jokaisessa osassa on kolme kiinteää hyllyä, jotka vahvistavat rakennetta.

Keskimmäinen hylly on samalla alakaapin ylälevy. Voit asentaa kiinteiden hyllyjen lisäksi siirrettäviä hyllyjä viiden sentin välein..

Tee se itse -hyllyn ohjeet

Kirjahyllyn teettäminen olisi maksanut niin paljon, ettei sitä uskalla edes ajatella. Tee se itse -hyllyn rakentaminen kesti noin viikon ja maksoi noin 500 euroa.

Voit ladata tee se itse -kirjahyllyn rakennusohjeet tältä sivulta. Voit katsoa muun muassa, miten eri osat ja hyllyt sahataan ja kiinnitetään. Näet myös, miten ovet ja sokkelit tehdään.

Lopuksi tee se itse -hylly pohjamaalataan, tasoitetaan, hiotaan ja viimeistellään upean näköiseksi valkoisella pintamaalilla.