Vaatekomeron rakentaminen ei ole aivan helppoa. Se vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, ja siihen kuluu myös paljon aikaa. Komeron rakentamisessa voi kuitenkin säästää todella paljon rahaa. Saat komeron, jonka olet suunnitellut ja rakentanut itse alusta asti. Eiköhän aloiteta!

Hanki levyt valmiiksi sahattuina

Komero on helpointa rakentaa mdf-levyistä, joita voi ostaa jokaisesta rautakaupasta. Jotkut rautakaupat sahaavat levyt pyynnöstä sopivan mittaisiksi. Siitä on hyötyä tässä projektissa. Voit sahata levyt myös itse, jos sinulla on siihen tarvittavat välineet.

Voit halutessasi rakentaa komeroon liukuovet, jotka vievät vähemmän tilaa kuin tavalliset, ulospäin aukeavat ovet. Liukuoviin tarvitaan kiskot ja pyörästöt, joita voi ostaa kaikista suurista rautakaupoista.

Tee komero mittojen mukaan

Itse rakennetussa vaatekomerossa on parasta se, että se sopii täydellisesti sille varattuun tilaan. Vaatekomero pitää kuitenkin rakentaa huoneen ehdoilla.

Se pätee varsinkin lattiaan, joka ei välttämättä ole täysin suora. Se pitää ottaa huomioon suunnittelussa ja sokkelin tekemisessä. Jos huoneessa on vino seinä, komero pitää sahata sen mukaan. Upotussaha ja ohjainkisko pääsevät työssä oikeuksiinsa, mutta sahaamiseen voi käyttää myös käsisirkkeliä ja sivuohjainta.

Päätä itse!

Parasta itse rakennetussa vaatekomerossa on tietysti se, että kaapin ulkonäön voi päättää itse.