Kirjahyllyt

Rakenna omat hyllysi itse ja varmista, että ne pysyvät suorassa. Löydät näiltä sivuilta ohjeita lukemattomien erilaisten hyllyjen rakentamiseen ja ripustamiseen.

  Rakenna itse hylly

  Hyllyt ovat lähes välttämättömiä säilytyspaikkoja joka kodissa. Kaupoissa myydään valmiita hyllyjä, mutta itse tehty hylly sopii varmasti kodin sisustukseen.

  Kiinteä hylly

  Itse tehty hylly on halpa ja sopii täydellisesti asukkaiden tarpeisiin. Hylly peittää yleensä suurimman osan seinästä, joten hyllyn voi saman tien rakentaa koko seinän kokoiseksi. Voit rakentaa itse hyllyn, joka ulottuu seinästä seinään ja lattiasta kattoon.

  LUE LISÄÄ: Kiinteä hylly lattiasta kattoon

  Tilaa säästävä hylly

  Vinon katon alla oleva tila sopii erinomaisesti hyllyn paikaksi. Se on hyvä tapa käyttää hyödyksi matala tila, josta ei ole muuta hyötyä. Itse tehty hylly sopii vinon katon alle täydellisesti ja täyttää hukkatilan.

  Rakenna itse hylly vanerista

  Vaneri on erinomainen materiaali itse rakennettavan hyllyn tekemiseen. Esimerkiksi Ikea tekee suurimman osan kalusteistaan halvoista materiaaleista. Hyllyihin pitää käyttää oikeantyyppistä vaneria. Voit lukea siitä lisää tästä jutustal: Vaneri - valitse oikea vaneri.

  Halpa hylly

  Itse tehty hylly tulee yleensä halvemmaksi kuin kaupasta ostettu valmiskaluste. Vain mielikuvitus rajoittaa itse tehdyn hyllyn suunnittelua ja rakentamista.

  Hyllyn voi rakentaa vanerin lisäksi myös materiaaleista kuten kevytbetonista. Tee se itse -hyllyssä voi olla muutakin kuin vaakasuoria pintoja. Itse tehty hylly näyttää upealta, jos siihen rakennetaan esimerkiksi viistoja ja pystysuoria osia.