Nerokas kaappisänky

Kaappisängyn rakentaminen tarkoittaa käytännössä, että asuntoon tulee yksi lisähuone. Sänky on piilossa päivän ajan, joten makuuhuonetta voi käyttää esimerkiksi toimistona, lastenhuoneena tai toisena olohuoneena. Tässä ohjeessa rakennettava kaappisänky on vain 43 senttiä syvä ja vie vain vähän tilaa. Tämän kaappisängyn tausta on samalla sängyn pohja. Kätevää ja helppoa.

Kaappisänky ja peruspatja

Tämä kaappisänky rakennetaan tavallisen, 140x200-senttisen runkopatjan mukaan. Voit rakentaa kaappisängyn myös isommalle patjalle, kunhan otat huomioon, että kaasujousitetut saranat kestävät patjan painon.

Osta levyt valmiiksi sahattuina

Kaappisängyn rakentaminen sujuu helposti, jos ostat levyt valmiiksi sahattuina. Valmiista levyistä rakentamiseen ei tarvita pitkää rakentamiskokemusta. Kaappisänky kannattaa rakentaa mdf-levyistä. Ne ovat hyvin kestäviä ja niistä on helpompi rakentaa kalusteita kuin esimerkiksi lastulevyistä.

Mdf-levyjen reunat pyöristetään yläjyrsimellä huolellisesti ennen kaapin kokoamista. Siten reunoista tulee siistin näköiset, ja ne on helppo maalata.

Erikoisosat

Kaappisängyn rakentamiseen tarvitaan erikoisosia ja kaasujousitettuja saranoita. Löysimme rakennussarjan, jossa on kaikki tarvittavat osat. Ohjeissa kerrotaan, miten osia käytetään ja se, miten kaasujousitetut saranat asennetaan kaappisänkyyn.

Nerokkaat yksityiskohdat

Kaappisängyn nerokkaat yksityiskohdat varmistavat, että petivaatteet voi säilyttää sängyn sisällä. Sängyn ja petivaatteet voi kääntää piiloon samalla kertaa.

Voit ladata kaappisängyn rakennusohjeet tältä sivulta. Saat työpiirustukset ja perusteelliset vaihe vaiheelta -ohjeet helpon kaappisängyn rakentamiseen.

LUE LISÄÄ: Pane vierashuone kuntoon seinäsängyllä