Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Ruotoa pöytään: Tähän pöytään tehdään perinteinen kalanruotokuvio, jollaisia on vanhojen arvoasuntojen lattioissa. Sauvat voi asentaa myös monilla muilla tavoilla.

Tähän pöytään tehdään perinteinen kalanruotokuvio, jollaisia on vanhojen arvoasuntojen lattioissa. Sauvat voi asentaa myös monilla muilla tavoilla.

Kalanruotolattian tekemisestä jää yleensä yli muutaman neliön verran lautoja. Niille on vaikea keksiä järkevää käyttöä, sillä muutama lauta ei riitä edes pienen huoneen lattiaksi. Lautoja ei kannata heittää menemään, sillä niitä voi käyttää luovasti kuten tässä jutussa.

Kalanruotokuvio sopii erinomaisesti ruokapöytään. Lattialaudoista voi tehdä monia erilaisia kalanruotokuvioita. Markkinoilla on erivärisiä kalanruotolautoja, joita sanotaan myös sauvoiksi. Tässä jutussa pöytään tehdään kalanruotokuvio mäntylevystä sahatuista palasista.

Näin teet kalanruotopöydän

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten rakennat ainutlaatuisen kalanruotopöydän. Sauvojen sahaaminen vie jonkin verran aikaa, sillä ne pitää sahata millintarkasti. Se ei ole vaikeaa. Näytämme, miten:

  • sahaat pöytälevyn ja sauvat
  • rakennat pöydän rungon
  • liimaat sauvat kiinni pöytälevyyn
  • käsittelet pöydän epoksilla