Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Ovi muistuttaa mitä tahansa kaapin ovea. Sen taakse kätkeytyy kuitenkin iso määrä putkia ja ylimääräistä säilytystilaa.

Ovi muistuttaa mitä tahansa kaapin ovea. Sen taakse kätkeytyy kuitenkin iso määrä putkia ja ylimääräistä säilytystilaa.

Uuseimmissa taloissa ja asunnoissa on putkia ja asennuksia, jotka eivät miellytä silmää. Sen lisäksi että ne eivät ole kauniita, ne myös rajaavat huoneen tilankäyttöä. Asian voi ratkaista rakentamalla kaapin, joka kätkee putket kokonaan. Samalla huoneesta tulee säännöllisemmän muotoinen ja säilytystilaa tulee lisää.

LUE LISÄÄ: Piilota johdot ja putket urajyrsimellä

Ota lämpö hyötykäyttöön

Esimerkissämme kaappi rakennetaan puutavarasta nykyisen seinän jatkeeksi, mutta voit rakentaa kaapin myös erillään seisovaksi. Kaapissa on leveä ovi, jotta putkille on esteetön pääsy. Koska kaappiin on sijoitettu sekä talon lämmönvaihdin että joitakin lämmitysputkia, olisi sääli sulkea kaappiin niistä huokuva lämpö. Tämän vuoksi ovi on verhoiltu reiällisellä kovalevyllä, jonka ansiosta ilma pääsee kiertämään kaapista ulos.

LUE LISÄÄ: Kovalevy – paljon mahdollisuuksia

Lisää säilytystilaa

Vaikka seinässä on paljon putkia ja asennuksia, voi kaappia käyttää myös hyödyllisenä säilytystilana. Kuivan ja lämpimän ilmansa ansiosta se on lisäksi mainio kuivauskaappi. Ovilevy- ja värivalinnat vaikuttavat kaapin ulkonäköön – esimerkin kaappi maalattiin kokonaan valkoiseksi.

Lataa koko artikkeli, niin saat yksityiskohtaiset työohjeet.