Pöydät

Löydät näiltä sivuilta ohjeita uuden pöydän rakentamiseen ja vanhan korjaamiseen. Voit rakentaa itse sohvapöydän, yöpöydän, ruokapöydän tai minkä tahansa muun pöydän.

  Rakenna itse pöytä

  Uudet pöydät ovat yllättävän kalliita. Pöytä on oikeastaan vain neljän jalan varassa oleva levy, joten pöydän rakentaminen on loistava tee se itse -projekti. Itse rakennetusta pöydästä voi tehdä täysin ainutlaatuisen.

  Rakenna itse ruokapöytä

  Ruokapöydän ääreen kokoonnutaan syömään ja juttelemaan. Ruokapöydän rakentamisessa pitää ottaa huomioon, kuinka monta ihmistä sen ympärille pitää mahtua. Nyrkkisäännön mukaan jokainen ruokailija tarvitsee 60 senttiä tilaa. Jos haluat, että pöydän kummallakin puolella on tilaa kolmelle ruokailijalle, pöydän pitää olla 180 senttiä pitkä. Ruokapöydän korkeus on yleensä noin 70 senttiä, ja useimmat tuolit on tehty sen mukaan.

  Rakenna itse sohvapöytä

  Tee se itse -sohvapöydän rakentamisessa on enemmän mahdollisuuksia leikkiä mittasuhteilla. Sohvapöydän korkeuden pitää sopia sohvaan, mutta muilta osin vain mielikuvitus rajoittaa sohvapöydän rakentamista.

  Rakenna itse kirjoituspöytä

  Jos rakennat itse kirjoituspöydän, voit lisätä siihen käteviä yksityiskohtia. Kirjoituspöytään kannattaa tehdä laatikoita paperien säilyttämistä ja kannettavaa tietokonetta varten. Itse tehty pöytä ei tule kalliiksi, jos se suunnitellaan huolella.

  Valitse oikea pöytälevy

  Uuden pöydän rakentamisessa pitää kiinnittää huomiota pöytälevyn materiaaliin. Jotkut pöytälevyt imevät enemmän likaa ja rasvaa kuin toiset. Pöydän päällystäminen kalustelinoleumilla on hyvä vaihtoehto. Linoleumilla pinnoitettu pöytä on kestävä ja helppo pitää puhtaana. Linoleum on hyvä vaihtoehto tee se itse -pöydän pinnaksi riippumatta siitä, mihin tarkoitukseen pöytää käytetään.

  Korjaa vanha pöytä

  Vanha ja tyylikäs mahonkipöytä on helppo kunnostaa uuden veroiseksi. Työ ei kestä kuukausia vaan sujuu yllättävän nopeasti. Keino sopii kaikille mahonkikalusteille.