Rakenna pyykkikaappi, jossa on 3 koria

Ei enää pyykkien lajittelua lattialla. Rakenna kätevä kaappi, jossa on kolme pyykkikoria, jotta voit lajitella vaatteet jo ennen pesemistä. Kaappi on helppo rakentaa ja käyttää!

Vaikeusaste
Vie aikaa
Päivän
Hinta
200 euroa

Johdanto

Voit rakentaa pyykkikaapin vain 200 eurolla. Annamme rakennusohjeet ja näytämme vaihe vaiheelta, miten rakennat kaapin.

Lisäksi saat materiaalilistan ja, piirustukset ja 3D-mallin.

Näin rakennat kaapin

Sahaa osat materiaalilistan ja piirroksen mukaisesti ja kokoa kaappi ylösalaisin. Kaapissa ei ole pohjaa, jotta pääset käsiksi kaikkiin paikkoihin.

Saat:

 • Vaihe vaiheelta -ohjeet
 • Piirustukset
 • Video
 • Materiaalilistan

Ohjeet

01
Kokoa kaappi ylösalaisin 9 Vaihe

Tämä kätevä pyykkikaappi koostuu rungosta, kolmesta ovesta ja kolmesta korista. Kuulostaa yksinkertaiselta, ja sitä se myös on.

Kaapissa ei ole pohjaa, joten se kannattaa koota ylösalaisin. Aseta pintalevy pohjalle ja käännä kaappi oikeinpäin vasta lopuksi.

Osat kootaan yhteen kulmaraudoilla ja ruuveilla, mutta voit levittää liitoksiin lisäksi liimaa. Työn iloa!

1

Sahaa kaikki osat valmiiksi. Katso tarkasti piirustusta ja sahaa kaikki osat huolellisesti mittojen mukaan. Hio kaikki reunat hiomapaperilla ja merkitse osat kirjaimilla samalla tavalla kuin piirustuksessa.

2

Oikean kokoiset pesukorit. Tässä käytetään 40 litran koreja, joiden korkeus on 52, syvyys 30 ja leveys 40 senttiä. Osta samankokoiset korit, jos et halua muokata piirustuksen mittoja.

3

Aloita kokoaminen. Kiinnitä päätylevy (B) ylälevyyn (A) kulmaraudoilla ja 5x16 millin ruuveilla. Ylälevy on lattiaa vasten, ja sen pääty kohdistetaan kaapin sivun linjaan.

4

Asenna eturimat. Kiinnitä ensimmäinen eturima (C) ylälevyyn (A) kulmaraudoilla. Etuosa asennetaan oven paksuuden verran eli 18 milliä etureunan sisäpuolelle, jotta ovi tulee samaan linjaan eturenan kanssa.

5

Jatka asentamista. Kiinnitä päädyt ja väliseinät (B) sekä etuosat (C). Asenna tässä vaiheessa myös kulmaraudat, jotka pitävät taustalevyn (E) paikallaan, jotta et joudu konttaamaan lattialla myöhemmin.

6

Käännä kaappi ympäri ja asenna alarimat (D). Kiinnitä ne kulmaraudoilla samaan linjaan väliseinien ja päätyjen kanssa (B). Kohdista väliseinien ruuvit huolellisesti, jotta ne eivät osu toisiinsa.

7

Kiinnitä taustalevy (E) ruuveilla ja kulmaraudoilla. Levyn on tarkoitus vakauttaa koko kaappi, joten se ruuvataan kiinni ylälevyyn, päätyihin ja väliseiniin.

8

Asenna pianosaranat (G) aluksi ovien (F) pohjaan. Lyhennä saranat rautasahalla ja ruuvaa ne kiinni 3x30 millin ruuveilla. Muista porata ruuveille valmiit reiät, jotta ovet eivät halkea.

9

Aseta ovet (F) kaapin eteen ja purista ne kiinni välikapuloiden avulla. Sen jälkeen voit ruuvata saranat kiinni alarimoihin (D) 3x30 millin ruuveilla.

02
Pyykkikorit ripustetaan oviin 6 Vaihe

Tämä kaappi ei ole perinteistä mallia, jossa ovet avautuvat sivulle ja pyykkikorit ovat hyllyllä tai lattialla. Saranat asennetaan ovien alareunaan ja korit kiinnitetään ovien sisäpuolelle, jotta ne tulevat esiin, kun ovi avataan.

1

Ruuvaa kiinnikkeet kiinni. Mittaa korin paikka ja ota huomioon, ettei se saa osua eturimaan (C), kun ovi (F) avataan.

2

Ruuvaa kiinni ovea tukeva ketju. Ovi ei kaadu lattialle asti, kun siihen ruuvataan kiinni pieni ketjunpätkä. Ruuvaa toinen pää kiinni oveen ja käytä välissä aluslevyä.

3

Aseta kori paikalleen ja tarkista, että ovi avautuu helposti. Tarkista myös, että kori on helppo nostaa pois tyhjentämistä varten. Tarkista myös, että se on helppo panna paikalleen.

4

Lyhennä ketju sopivaksi. Mittaa ketjun pituus ja lisää mittaan 10 senttiä ylimääräistä. Kiinnitä kaapin sisälle koukku ja käännä sitä hieman taaksepäin, jotta ketju ei irtoa, kun ovi avataan.

5

Asenna lopuksi kahvat. Mittaa kahvojen paikat tarkasti ja poraa oviin reiät. Kiinnitä kahvat ruuveilla sisäpuolelta.

6

Kaappi on käyttövalmis, mutta voit lakata tai maalata sen kertaalleen. Pintakäsittely pitää kaapin kunnossa ja estää pyykkejä tarttumasta karheaan pintaan.

Materiaalit

Liimapuulevyä tai 18 mm vaneria:

 • 1 ylälevy (A), 50x120 cm
 • 4 päätyä-/väliseinää (B) á 78,2x50 cm
 • 3 ovea (F) á 37 x 69,4 cm
 • 1 taustalevy (E), 80x120 cm

21x55 mm mäntyrimaa:

 • 3 eturimaa (C) á 37,6x4,5 cm
 • 3 alarimaa (D) á 37,6x8 cm

Lisäksi:

 • Pyykkikoreja, 40 litraa
 • Pianosaranoita (G), 3,2x120 cm
 • Kulmarautoja (kalustekulmia)
 • 5x16 ja 3x30 mm ruuveja
 • Pyykkikorien kiinnikkeitä
 • Ketjua
 • Ripustuskoukku
 • Ovenkahvoja ja ruuveja

Erikoistyökalut

 • Yläjyrsin
 • Sähköhöylä
 • Käsisirkkeli

Vie aikaa

Päivän.

Hinta

Alle 200 euroa.

Vaikeusaste

Todella helppo projekti myös aloittelijalle. Noudata ohjeita ja mittaa huolellisesti, ja saat hienon kaapin.

Piirustus

Video

TYÖKALUT: Näin käytät käsisirkkeliä

Videolla kerrotaan käsisirkkelin käyttömahdollisuuksista, teristä ja toiminnoista. Käsisirkkeli on väkivahva työkalu, jolla voi tehdä sekä siistiä että karkeaa työtä ja sahata sekä suorassa etatä viistossa kulmassa. Eri terillä voi sahata puuta, metallia, kevytbetonia ja muovia.

VINKIT: Mittaa tarkasti kolmen pisteen avulla

TEKNIIKAT: Kulmaraudan asentaminen

Asenna kulmarauta oikein päin, jotta liitoksesta tulee mahdollisimman luja

TYÖKALUT: Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Vinkit & niksit

Siististi viimeistellyt ovet

Ovien reunoja ei kannata jättää teräviksi, vaan ne pitää jyrsiä tai pyöristää. Voit käyttää yläjyrsintä tai hiomakonetta.

Jos tasainen levypinta näyttää mielestäsi tylsältä, voit tehdä oviin 1-2 milliä syviä koristeuria käsisirkkelillä.

Hio urat kevyesti hiomapaperilla, jotta niiden reunat eivät jää teräviksi. Se kannattaa tehdä tässä vaiheessa.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.