Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin teet tukevan sokkelin

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos sokkeli seisoo tukevasti paikallaan ja on tarkasti vaakasuora, sen päälle on vaivatonta rakentaa. Sokkeli onkin kaappeja rakennettaessa hankkeen tärkein työvaihe – riippumatta siitä, onko työstökohteena keittiön, olohuoneen tai varaston kaappi. Näytämme, miten rakennat tukevan sokkelin ja miten saat sen vaakaan.

Sokkeli on paikallaan ja se on rakennettu niin, että sen läpi voidaan vetää johtoja ja taipuisia vesiputkia.

Sokkeli on paikallaan ja se on rakennettu niin, että sen läpi voidaan vetää johtoja ja taipuisia vesiputkia.

3 TAPAA RAKENTAA SOKKELI

Voit mitata ja sahata sokkelin sen sivukappaleen, joka on liian korkea. Näin kaikki sokkelin sivut seisovat suoraan alustalla. Näytämme tämän menetelmän vaihe vaiheelta seuraavalla sivulla.

1. Voit mitata ja sahata sokkelin sen sivukappaleen, joka on liian korkea. Näin kaikki sokkelin sivut seisovat suoraan alustalla. Näytämme tämän menetelmän vaihe vaiheelta seuraavalla sivulla.

Voit kiilata sokkelin käyttämällä kiiloja tai välikkeitä. Kun sokkeli on vaaterissa, kiinnitä kiilat (kts. vinkki). Edessä kiilaus piilotetaan listalla tai peitelaudalla (piilosokkeli).

2. Voit kiilata sokkelin käyttämällä kiiloja tai välikkeitä. Kun sokkeli on vaaterissa, kiinnitä kiilat (kts. vinkki). Edessä kiilaus piilotetaan listalla tai peitelaudalla (piilosokkeli).

Jos sokkelia on kiilattava paljon, rakoa ei voida peittää listalla. Tällöin on sahattava ylimääräinen sokkeliin kiinnitettävä sokkelilauta, joka myötäilee lattiaa.

3. Jos sokkelia on kiilattava paljon, rakoa ei voida peittää listalla. Tällöin on sahattava ylimääräinen sokkeliin kiinnitettävä sokkelilauta, joka myötäilee lattiaa.

VINKKI LIIMAA KIILAT KIINNI

Kun käytät kiiloja tai välikkeitä sokkelin kiilaamiseksi vaateriin, kiinnitä kiilaus. Muussa tapauksessa se saattaa siirtyä paikaltaan. Voit liimata kiilat yhteen runsaalla puusepänliimalla ja liimata ne kiinni lattiaan. Jos kiilaus on tehty puulattialle, jossa ei ole lattialämmitystä, voit myös ruuvata tai naulata kiilauksen kiinni lattiaan.

Kun käytät kiiloja tai välikkeitä sokkelin kiilaamiseksi vaateriin, kiinnitä kiilaus. Muussa tapauksessa se saattaa siirtyä paikaltaan. Voit liimata kiilat yhteen runsaalla puusepänliimalla ja liimata ne kiinni lattiaan.

VAIHTOEHTO ASENNA JALAT

Sokkelin rakentamisen sijaan kaapin voi asentaa jaloille, joiden korkeutta voi säätää. Tai voit rakentaa kapean sokkelin, jonka sisäosan päällä kaappi lepää kaapin etuosan seistessä jalkojen varassa.

Sokkelin – ison tai pienen – suurin etu on se, että se kätkee putket ja johdot.

Sokkelin rakentamisen sijaan kaapin voi asentaa jaloille, joiden korkeutta voi säätää. Tai voit rakentaa kapean sokkelin, jonka sisäosan päällä kaappi lepää kaapin etuosan seistessä jalkojen varassa.

NÄIN RAKENNAT SOKKELIN

Tukipalat liimataan ja ruuvataan kiinni sokkelin etuosan taakse ja takaosan eteen. Niihin kiinnitetään sokkelin poikittaiskappaleet. Tukipalojen sijasta voi käyttää pieniä kulmarautoja.

1. Tukipalat liimataan ja ruuvataan kiinni sokkelin etuosan taakse ja takaosan eteen. Niihin kiinnitetään sokkelin poikittaiskappaleet. Tukipalojen sijasta voi käyttää pieniä kulmarautoja.

Poikittaiskappaleet ruuvataan kiinni. Jos ruuvit kiinnitetään lastulevypalaan, esiporaa ja käytä ohuita ruuveja. Poikittaiskappaleet asennetaan niin, että ne eivät osu lattiaan tai kaapin pohjaan.

2. Poikittaiskappaleet ruuvataan kiinni. Jos ruuvit kiinnitetään lastulevypalaan, esiporaa ja käytä ohuita ruuveja. Poikittaiskappaleet asennetaan niin, että ne eivät osu lattiaan tai kaapin pohjaan.

Sokkelikappaleet yhdistetään ja sokkeli asetetaan lattialle, jotta se saadaan vaateriin. Asenna se huolellisesti TÄYSIN suoraan. Tämän jälkeen sokkelin päälle on helppo asentaa kaappeja.

3. Sokkelikappaleet yhdistetään ja sokkeli asetetaan lattialle, jotta se saadaan vaateriin. Asenna se huolellisesti TÄYSIN suoraan. Tämän jälkeen sokkelin päälle on helppo asentaa kaappeja.

Kun sokkeli on kaikkiin suuntiin vaaterissa, voit merkitä sen osan sokkelista, joka sahataan pois. Käytä välikettä ja lyijykynää, jos käytössäsi ei ole suuntapiirrintä (kätevä apuväline merkitsemiseen).

4. Kun sokkeli on kaikkiin suuntiin vaaterissa, voit merkitä sen osan sokkelista, joka sahataan pois. Käytä välikettä ja lyijykynää, jos käytössäsi ei ole suuntapiirrintä (kätevä apuväline merkitsemiseen).

Pura sokkeli, jotta voit sahata merkkiviivaa pitkin pistosahalla. Kun kaikki neljä sivua on sahattu, sokkeli kootaan jälleen.Nyt sokkeli myötäilee lattiapintaa joka puolelta.

5. Pura sokkeli, jotta voit sahata merkkiviivaa pitkin pistosahalla. Kun kaikki neljä sivua on sahattu, sokkeli kootaan jälleen.Nyt sokkeli myötäilee lattiapintaa joka puolelta.

Kiinnitä sokkeli seinään. Välikkeellä tai muutamalla bitumihuovan kaistaleella taataan, että kosteus ei siirry seinästä suoraan sokkeliiin. Sokkeli kiinnitetään lattiaan 60 cm:n välein.

6. Kiinnitä sokkeli seinään. Välikkeellä tai muutamalla bitumihuovan kaistaleella taataan, että kosteus ei siirry seinästä suoraan sokkeliiin. Sokkeli kiinnitetään lattiaan 60 cm:n välein.

LUE LISÄÄ: Linjalaser panee asiat suoraan

FIKSU VINKKI: Tee tilaa sokkelilaatikoille

Ennen kuin rakennat sokkelin, mieti, tarvitsetko sokkelilaatikoita. Ne ovat käteviä, mutta vaikeuttavat hiukan sokkelin rakentamista.

Sokkelilaatikot sisältävä sokkeli rakennetaan kuten laatikoton sokkeli. Laatikot yhdistetään sokkeliin, ennen kuin se asennetaan vaakasuoraan – ja vaakasuoriksi tehtäviä sokkelinosia riittää!

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Näin teet tukevan sokkelin
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin