Väliseinä

Väliseinän rakentamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Voit rakentaa väliseinän itse näillä ohjeilla ja neuvoilla.

  Kaikki jutut väliseinistä

  Rakenna väliseinä

  Onko talossasi iso lastenhuone, joka pitäisi jakaa kahtia? Rakenna väliseinä! Lisähuoneen rakentaminen ei ole vaikeaa tai työlästä. Väliseinän voi rakentaa monella eri tavalla, eikä se ole välttämättä kallista.

  Väliseinärunko metallista tai puusta

  Voit rakentaa halvan väliseinän kipsilevyistä. ja kertopuutolpista. Väliseinän rakentaminen aloitetaan paikan mittaamisesta. Varmista, että väliseinästä tulee suora, ennen kuin aloitat rungon rakentamisen. Voit rakentaa väliseinän rungon puusta tai teräsrangoista.

  Mistä väliseinä kannattaa rakentaa?

  Voit rakentaa väliseinän rungon puusta tai metallista. Puurunkoinen väliseinä tulee halvemmaksi, mutta eristeet on helpompi asentaa teräsrankojen sisään. Toisaalta puutolpat on helppo sahata sopivan mittaisiksi, ja niihin on helppo kiinnittää ovia ja ikkunoita. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa.

  Rakenna väliseinä kipsilevyistä

  Kipsilevyt ovat yksi kaikkien aikojen parhaista rakennustuotteista. Levyt ovat keveitä ja sopivat täydellisesti väliseinien rakentamiseen. Kipsilevyt pitää tasoittaa, jotta seinästä tulee tasainen. Tasoittaminen on hidasta, mutta väliseinän rakentaminen kipsilevyistä on siitä huolimatta helppoa.

  Rakenna väliseinä kevytbetonista

  Lähes kaikki väliseinät tehdään puusta tai metallista ja kipsilevyistä. Väliseinän voi tehdä myös kevytbetonista, Kevytbetoni on huokoista, ja sitä on helppo sahata käsisahalla. Kevytbetoniharkot liimataan yhteen ja tasoitetaan sileäksi, kun liima on kuivunut.

  Oikeat työkalut väliseinän rakentamiseen

  Myös halvan väliseinän rakentamiseen tarvitaan oikeat työkalut. Teräsrankojen asentamiseen tarvitaan rankapihdit. Kipsilevyjen asentamiseen tarvitaan kipsiruuvinväännin tai sopiva ruuvauskärjenpidin. Voit lukea näiltä sivuilta lisää oikeista työkaluista ja tekniikoista.