Näin tasoitat kipsilevyjen saumat

VIDEO: Kipsilevyjen väliset saumat pitää vahvistaa ja tasoittaa ennen tapetointia tai maalaamista. Siihen voi käyttää pahvinauhaa tai liimattavaa teippiä. Katso molemmat tavat täältä.

Viimeistelyn voi tehdä kahdella tavalla – saumakohtaan voi kiinnittää paperinauhan tai 50 mm:n levyisen itseliimautuvan lasikuitunauhan. Ammattilaiset käyttävät aina paperinauhaa, sillä se on ainoa tapa, jolle kipsilevyjen valmistajat antavat täyden kestävyystakuun. Puuseppä näyttää tässä molemmat vaihtoehdot. Ensin paperinauha.

Ensimmäiseksi täytetään saumakohta. Siihen sopii parhaiten hiontamassa, joka on tarkoitettu erityisesti kipsilevyille. Levitä massa hyvällä lastalla, joka ei ole liian leveä. On tärkeää. että massa tunkeutuu ensimmäisellä kerralla kunnolla levyjen väliseen rakoon. Lopuksi vielä toinen samanlainen kerros.

Nyt paperinauha kiinnitetään kostean massan päälle. Työ sujuu parhaiten, kun revit valmiiksi sopivan mittaisen suikaleen. Anna nauhan pään jäädä lattialle ja paina nauha lastalla paikalleen. Paina nauha kunnolla kiinni massaan äläkä anna sen rullautua.

Vuorokauden kuluttua on aika levittää toinen kerros massaa. Käytä tällä kertaa leveää lastaa, jolla ulottuu kummaltakin puolelta levyjen kiinnityslistojen ulkopuolelle. Tasoitemassa levitetään liitoksen päälle ja lopuksi tarkistetaan, että se on joka puolelta kipsilevyjen tasalla.

Nyt liitos on valmis hiottavaksi kevyesti, ja sen jälkeen tapetoitavaksi tai maalattavaksi. Toinen tapa piilottaa liitoskohta on panna sen päälle itsekiinnittyvää lasikuitunauhaa, jota saa myös 50 mm:n levyisenä. Nyt tasoitemassaa ei levitetä sen alle lainkaan.

Lasikuitunauha vain pannaan liitoksen päälle ja painetaan se lujasti kiinni. Muista, että sen on oltava aivan sauman keskellä. Tasoitemassa voi saman tien levittää nauhan päälle. On tärkeää aloittaa työ kapealla lastalla ja huolehtia siitä, että massa painuu lasikuituverkon läpi ja täyttää levyen välisen liitoskohdan. Levitä lopuksi massaa leveällä lastalla kuten edellä.

Lasikuitunauhaa käytettäessä voit levittää tasoitteen heti, etkä joudu odottamaan ensimmäisen tasoitekerroksen kuivumista. Jos massaa pitää levittää vielä lisää, se on tehtävä ennen seinän hiomista, sillä massa ei tartu kunnolla hiottuun pintaan.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kipsilevyseinä