Kipsilevyseinä

Kipsilevyseinät ovat nerokkaita, sillä ne ovat kevyitä ja helppoja rakentaa. Näytämme, miten rakennat kipsilevyseinän, miten ripustat painavia esineitä kipsilevyyn ja korjaat kipsilevyyn tulleen reiän.

  Kipsilevyseinän rakentaminen päivässä

  Kipsilevyseinän rakentaminen on helppoa ja halpaa. Ennen levyjen asentamista pitää kuitenkin päättää pari asiaa. Rakennetaanko runko teräsrangoista vai puutolpista? Kuinka paksu kipsilevyseinästä tulee ja asennetaanko siihen yksi vai kaksi levykerrosta? Kuinka paljon eristettä seinään tulee? Kysymysten ratkaisemisen jälkeen kipsilevyseinän rakentaminen sujuu nopeasti.

  Rakenna kipsilevyseinä helposti

  Teräsrankoja käyttivät aiemmin vain ammattilaiset, mutta nykyään niitä markkinoidaan myös tee se itse -rakentajille. Teräsrangat ovat kalliimpia kuin puiset väliseinätolpat.

  Vankka väliseinä

  Kipsilevyseinä ei ole yhtä vahva kuin betoni- tai tiiliseinä. Kipsi on huokoinen materiaali, eikä se kestä kovin kovaa painoa. Kipsilevyä voi vahvistaa asentamalla sen taakse vanerilevyn. Sen jälkeen kipsilevyseinään voi kiinnittää melkein mitä tahansa.

  Kipsilevyseinään tarvitaan erikoistulpat

  Tavalliset muovitulpat eivät riitä, jos kipsilevyseinään ripustetaan jotain taulua painavampaa. Silloin tarvitaan laajenevia kipsilevytulppia. Tulpat menevät kipsilevyjen taakse ja laajenevat levyn taustaa vasten. Oikeiden tulppien avulla myös vahvistamaton kipsilevyseinä kestää paljon.

  TOIMITUS SUOSITTELEE: Kipsilevyyn kiinnittäminen

  Kipsilevyseinä pitää tasoittaa

  Kipsilevyseinä pitää tasoittaa ja levyjen väliset saumat vahvistaa paperinauhalla. Saumanauha painetaan märkään tasoitteeseen ja nauhan päälle levitetään toinen kerros tasoitetta. Kuivunut saumalaasti hiotaan kevyesti.

  Näin paikkaat kipsilevyseinän reiät

  Kipsilevyseinä voi mennä rikki, mutta sen voi myös korjata. Korjaamiseen tarvitaan jonkin verran taitoa, porakone ja reikäsaha. Löydät näiltä sivuilta paljon ohjeita kipsilevyseinän rakentamiseen, tasoittamiseen ja korjaamiseen.

  Kipsilevyseinän korjaaminen? Lue tämä juttu: Näin paikkaat kipsilevyseinän