Portti

Pihaportteja on monenlaisia, ja voit rakentaa sellaisen itse. Meillä on valmiina paljon perusteellisia ohjeita! Portin rakentaminen ei ole vaikeaa, ja voimme auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan mallin. Meillä on isoja ja pieniä, leveitä ja moniovisia malleja sekä raskaita liukuportteja. Pääset ohjeilla hyvään alkuun!

  Kaikki jutut pihaporteista

  Miten portti rakennetaan?

  Portin rakentaminen ei ole vaikeaa. Tarkoilla mitoilla ja hyvällä rakennuspiirustuksella pääsee jo pitkälle. Voit valita itsellesi sopivan portin useista eri vaihtoehdoista. Neuvomme sinua alusta loppuun, vaihe vaiheelta. Voit rakentaa pihaportin aitaan tai pensaiden väliin.

  Rakenna perinteinen portti

  Perinteisen portin rakentaminen on helppoa, nopeaa ja halpaa. Siihen ei tarvita erikoistyökaluja tai puusepän taitoja. Näytämme, miten rakennat itse portin rungon, vinotuet ja laudoituksen. Saat myös perusteelliset ohjeet kestävän rungon rakentamiseen. Voit käyttää tolppina sekä betonista valettuja että kestopuusta tehtyjä tolppia. Lopuksi portti pitää kiinnittää paikalleen. On tärkeää, että portin paikka mitataan huolellisesti ja saranat ja helat asennetaan oikein.

  Pihaportin materiaalien valinta

  Annamme hyviä neuvoja portin materiaalien valintaan. Voit rakentaa portin rungon esimerkiksi käsittelemättömästä puusta ja kyllästää sen itse. Käsittelemätön puu on kestopuuta laadukkaampaa, eikä käsittelemättömän puun kanssa käytettävien ruuvien tarvitse olla kokonaan ruostumattomia.

  Puinen portti

  Useimmat pihaportit rakennetaan puusta. Puulla on helppo työskennellä, ja sitä voi muotoilla luovasti. Et tarvitse puusepän taitoja upean portin tekemiseen.

  Tolpat - kantava rakenne

  Tolpat pitää aina upottaa maahan, sillä tolppakengät eivät riitä portin kannatteluun. Tolpat kannattaa upottaa mahdollisuuksien mukaan routarajan alapuolelle. Tolpat voi lisäksi valaa kiinni maakostealla betonilla. Kaivaminen ja valaminen on kovaa mutta välttämätöntä työtä, joka palkitaan vuosien mittaan.