Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Portti

Pihaportin voi rakentaa monella tavalla. Tärkeintä on huolellisuus. Kokosimme näille sivuille rakennusohjeita, joista saat ideoita ja ohjeita portin rakentamiseen.

Miten pihaportti rakennetaan?

Pihaportin rakentaminen ei ole vaikeaa. Tarkoilla mitoilla ja hyvällä rakennuspiirustuksella pääsee jo pitkälle. Voit valita itsellesi sopivan pihaportin useista eri vaihtoehdoista. Neuvomme sinua alusta loppuun, vaihe vaiheelta. Voit rakentaa pihaportin aitaan tai pensaiden väliin.

Rakenna perinteinen pihaportti

Perinteisen pihaportin rakentaminen on helppoa, nopeaa ja halpaa. Siihen ei tarvita erikoistyökaluja tai puusepän taitoja. Näytämme, miten rakennat itse pihaportin rungon, vinotuet ja laudoituksen. Saat myös perusteelliset ohjeet kestävän rungon rakentamiseen. Voit käyttää tolppina sekä betonista valettuja että kestopuusta tehtyjä tolppia. Lopuksi pihaportti pitää kiinnittää paikalleen. On tärkeää, että pihaportin paikka mitataan huolellisesti ja saranat ja helat asennetaan oikein.

Pihaportin materiaalien valinta

Annamme hyviä neuvoja pihaportin materiaalien valintaan. Voit rakentaa pihaportin rungon esimerkiksi käsittelemättömästä puusta ja kyllästää sen itse. Käsittelemätön puu on kestopuuta laadukkaampaa, eikä käsittelemättömän puun kanssa käytettävien ruuvien tarvitse olla kokonaan ruostumattomia.

Puinen pihaportti

Useimmat pihaportit rakennetaan puusta. Puulla on helppo työskennellä, ja sitä voi muotoilla luovasti. Et tarvitse puusepän taitoja upean pihaportin tekemiseen.

Tolpat - kantava rakenne

Tolpat pitää aina upottaa maahan, sillä tolppakengät eivät riitä pihaportin kannatteluun. Tolpat kannattaa upottaa mahdollisuuksien mukaan routarajan alapuolelle. Tolpat voi lisäksi valaa kiinni maakostealla betonilla. Kaivaminen ja valaminen on kovaa mutta välttämätöntä työtä, joka palkitaan vuosien mittaan.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin