Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Oikaise ovi uudella vinotuella

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Pihaovet saattavat olla vinossa ja usein ne osuvat alareunastaan maahan, jos ne on rakennettu huolimattomasti. Alasaranasta viistosti vastakkaiseen yläkulmaan yltävä vinotuki ratkaisee ongelman.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
5 euroa

Johdanto

Jos haluat estää porttia tai itse tekemääsi vajan lautaovea joutumasta vinoon ajan mittaan, varmista ainakin yksi asia: sijoita vinotuki mahdollisimman viistoon oven alareunasta/saranapuolelta oven yläkulmaan.

Tarvitset oven oikaisemiseen vähän reikänauhaa ja ison suorakulman. Tämän jälkeen riittää, että sahaat uuden vinotuen ja ruuvaat sen paikoilleen.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Kun vanha vinotuki on poistettu, ovi oikaistaan suorakulman avulla. Diagonaalisesti kiristetty reikä nauha pitää oven suorakulmaisena korjauksen ajan.

2

Uusi lauta (vinotuki) asetetaan kahden poikkilaudan päälle. Merkitse tämän jälkeen, missä kulmassa vinotuki tarkalleen ylittää poikkilaudat.

3

Sahaa vinotuki käsisahalla. Seuraa merkkiviivaa tarkasti, jotta uusi vino tuki sijoittuu mahdollisimman tiiviisti kahden poikkilaudan päälle. Mitä paremmin se sopii paikalleen, sitä vähemmän ruuvit kuormittuvat!

4

Aseta uusi vinotuki paikalleen ja kiinnitä se ensin vain yhdellä ruuvilla molemmista päistä. Jätä reikänauha paikal­ leen, kunnes olet ruuvannut vinotuen kun­ nolla kiinni toiselta puolelta (etupuolelta).

5

Ruuvaa vinotuki nyt etupuolelta lopullisesti kiinni. Käytä ruostu mat­ tomia ja mahdollisim man pit kiä ruuveja. Ne eivät kuitenkaan saa yltää vinotuen takapinnan läpi. Poista reikänauha.

Vie aikaa

Pari tuntia.

Hinta

Noin 5 € lautaan ja muutamiin ruostumattomiin ruuveihin.

Vaikeusaste

Tämä korjaus on helppo tehdä.

Video

TYÖKALUT: Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin