Oikaise ovi uudella vinotuella

Pihaovet saattavat olla vinossa ja usein ne osuvat alareunastaan maahan, jos ne on rakennettu huolimattomasti. Alasaranasta viistosti vastakkaiseen yläkulmaan yltävä vinotuki ratkaisee ongelman.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
5 euroa

Johdanto

Jos haluat estää porttia tai itse tekemääsi vajan lautaovea joutumasta vinoon ajan mittaan, varmista ainakin yksi asia: sijoita vinotuki mahdollisimman viistoon oven alareunasta/saranapuolelta oven yläkulmaan.

Tarvitset oven oikaisemiseen vähän reikänauhaa ja ison suorakulman. Tämän jälkeen riittää, että sahaat uuden vinotuen ja ruuvaat sen paikoilleen.

ONGELMA:
Oven vinotukea ei ole asennettu tarpeeksi viistoon, joten ovi on painunut vinoon.

RATKAISU:
Uusi vinotuki sijoitetaan oikein.

Vie aikaa

Pari tuntia.

Hinta

Noin 5 € lautaan ja muutamiin ruostumattomiin ruuveihin.

Vaikeusaste

Tämä korjaus on helppo tehdä.

Ohjeet

1

Kun vanha vinotuki on poistettu, ovi oikaistaan suorakulman avulla. Diagonaalisesti kiristetty reikä nauha pitää oven suorakulmaisena korjauksen ajan.

2

Uusi lauta (vinotuki) asetetaan kahden poikkilaudan päälle. Merkitse tämän jälkeen, missä kulmassa vinotuki tarkalleen ylittää poikkilaudat.

3

Sahaa vinotuki käsisahalla. Seuraa merkkiviivaa tarkasti, jotta uusi vino tuki sijoittuu mahdollisimman tiiviisti kahden poikkilaudan päälle. Mitä paremmin se sopii paikalleen, sitä vähemmän ruuvit kuormittuvat!

4

Aseta uusi vinotuki paikalleen ja kiinnitä se ensin vain yhdellä ruuvilla molemmista päistä. Jätä reikänauha paikal­ leen, kunnes olet ruuvannut vinotuen kun­ nolla kiinni toiselta puolelta (etupuolelta).

5

Ruuvaa vinotuki nyt etupuolelta lopullisesti kiinni. Käytä ruostu mat­ tomia ja mahdollisim man pit kiä ruuveja. Ne eivät kuitenkaan saa yltää vinotuen takapinnan läpi. Poista reikänauha.

Video

TYÖKALUT: Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Video

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Portti