Tähän aitaan tehtiin pariportti leveän pihatien vuoksi. Voit tehdä portista myös yksilehtisen, jos se sopii pihallesi paremmin.

Tähän aitaan tehtiin pariportti leveän pihatien vuoksi. Voit tehdä portista myös yksilehtisen, jos se sopii pihallesi paremmin.

Ennen vanhaan tyylikkäiden puusepänliitosten tekeminen oli vain harjaantuneille ammattilaisille sopivaa työtä. Ainoastaan kokenut puuseppä osasi käyttää talttaa niin taitavasti, että liitoksista tuli kestäviä mutta samalla lähes huomaamattomia.

Nykyään kuka tahansa pystyy samaan edullisen katkaisu- ja jiirisirkkelin avulla. Sirkkelillä voi tehdä erittäin tarkkoja sahauksia, ja siksi sitä käytetään pihaportin rakentamiseen myös tässä jutussa. Katkaisu- ja jiirisirkkelillä voi tehdä portin nurkkiin niin tiukat lapaliitokset, että ne kestävät käytössä pitkään.

Sirkkeli pitää säätää juuri oikein, jotta sillä voi tehdä millintarkkaa työtä. Tarkkuuden merkitystä ei voi korostaa liikaa, sillä muuten liitoksista ei tule kestäviä. Näytämme, miten sirkkeli hienosäädetään, ennen kuin sillä aletaan sahata.

Vain mielikuvitus rajoittaa portin koristelua. Tämän portin puoliskot muodostavat yhdessä auringon, mutta voit kokeilla myös muita kuvioita. Portin mitat riippuvat pihatien tai -polun leveydestä.

Lataa rakennusohjeet

Lataa rakennusohjeet sivun reunasta ja lue perusteelliset ohjeet vaihe vaiheelta. Näytämme muun muassa, miten hienosäädät katkaisu- ja jiirisirkkelin tyylikkäiden lapaliitosten tekemistä varten.

Toimitus suosittelee: Tarkista kosteus ennen maalaamista!

Ulkona olevien puiden kosteusprosentin pitää olla alle 18, ennen kuin niitä voi maalata. Jos puut ovat kosteampia, kosteus jää puun sisään. Vesi löytää aina tiensä ulos, joten maalaamiseen käytetty vaiva menee hukkaan, kun maali rapisee irti muutamassa kuukaudessa.

Siksi suosittelemme, että käytät kosteusmittaria ennen maalaamista.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä näet videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista: