Näin ammattilainen asentaa portin

Ammattilainen näyttää tässä jutussa, miten asennat helposti uuden pihaportin tolppien väliin. Portista tulee tukeva, ja se avautuu ja sulkeutuu oikein.

Aivan ensimmäiseksi on tärkeää asettaa portti paikalleen niin, että se on täysin vaaterissa. Varaa valmiiksi kiiloja, joiden avulla voit asettaa portin suoraan. Väliin pitää jättää parin senttimetrin rako, jotta portin voi avata ja sulkea ilman, että se osuu pylvääseen.

Asenna saranan tappiosa paikalleen niin, että se on poikkipuun alareunan tasalla. Silloin sarana, jonka varassa portti liikkuu, asettuu poikkipuun keskelle. Aseta sarana paikalleen ja kiinnitä ensimmäinen ruuvi kaikkien uloimpaan reikään aivan oikeaan reunaan. Ensimmäinen ruuvi ruuvataan tähän siksi, että hela ei pääse kiertymään vasemmalle ja vääntämään koko porttia vinoon.

Lue lisää: Koristeellinen ja tyylikäs pariportti

Ruuvaa loput ruuvit paikalleen. Käytä tässäkin ruostumattomia ruuveja, jotka ovat niin pitkiä, että ne lävistävät kolmasosan vastakappaleesta.Kiinnitä seuraavaksi portin alimmainen sarana. Huomaa, että tässä paino on eri puolella. Siksi ruuvit kiinnitetään mahdollisimman vasemmalle. Muista, että saranan pituuden on oltava ainakin kolmasosa portin leveydestä, mielellään enemmänkin. Mitä pidempi sarana, sitä paremmin portti pysyy suorasa.

Nyt kiinnitetään kahva. Ensimmäiseksi on varmistettava, että sitä varten porataan oikean kokoinen reikä. Mittaa halkaisija ja poraa reikä vastaavan kokoisella terällä. Sovita kahva paikalleen mutta älä kiinnitä sitä vielä. Pane myös vastakappale paikalleen mutta älä kiinnitä sitäkään vielä.

Pane salpa paikalleen ja sitten sen vastakappale. Ruuvaa hela kiinni. Käytä mieluiten niin pitkiä ruuveja, että ne ulottuvat myös vastakkaiseen lautaan. Pane salpa paikalleen ja ruuvaa vastakkainen hela kiinni.

Vasta nyt ruuvataan toisen puolen hela kiinni ja tässäkin niin pitkillä ruuveilla, että ne kiinnittyvät myös vastapuolen lautaan.Lopuksi kiinnitetään lenkki kahdella ruuvilla. Portti on valmis. Se on samalla korkeudella aidan kanssa, ja se avautuu ja sulkeutuu vaivatta. Portti on kiinnitetty niin tukevasti, että se pysyy suorassa monta vuotta. Tässä kahva on lisäksi asennettu niin korkealle, etteivät pikkulapset ylety avaamaan sitä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Portti