Ikkunat

Aiotko mitata uuden ikkunan koon ja asentaa sen paikalleen? Kaipaako vanha ikkunasi maalia, saranoiden voitelua tai uusia tiivistelistoja? Meillä on paljon rakennusohjeita, asiantuntijoiden neuvoja ja korjausvideoita kaikkeen. Työn iloa!

Kaikki jutut ikkunoista

Kehittyneet ikkunat

Ikkunat eivät ole vain lasia, joiden läpi voi katsoa ja joista tulee sisään valoa. Ikkunat ovat kehittyneet aina, ja nyt ne ovat parempia kuin koskaan.

Poistoilmaikkunat

Valuxin Kattoikkunat lämmittävät asuntoa. Ikkunoihin voi asentaa poistoilmalämmittimen, joka lämmittää sisään tulevan kylmän ilman ulos puhallettavalla lämpimällä ilmalla.

Lämpölasit ovat väistymässä

Lämpöikkunat tai tuplaikkunat ovat väistymässä energiaikkunoiden tieltä. Vanhat lämpölasit eli “tuplat” ovat tavallisia ikkunoita, jotka eivät eristä lämpöä kovin hyvin. Matalaenergiaikkunat ovat paljon tehokkaampia.

Tiivisteiden pitää olla kunnossa

Hyvätkään ikkunat eivät eristä tehokkaasti, jos tiivisteet eivät ole kunnossa. Ikkunan tiivisteet on onneksi helppo vaihtaa, ja niillä voi säästää paljon rahaa.

Ikkunat ovat tärkeä osa julkisivua

Ikkunoilla on iso vaikutus rakennuksen ulkonäköön. Markkinoilla on paljon erilaisia ikkunamalleja tavallisista ikkunoista ristikkoikkunoihin. Tärkeintä on, että ikkunan ulkonäkö sopii talon tyyliin.

Katso videolta, miten teet itse ikkunaristikot

Vanhojen ikkunoiden lasit on yleensä kitattu kiinni puitteisiin. Särkyneen lasin voi vaihtaa uuteen ja kitata itse.

Lue lisää: Näin kittaat ikkunat pellavaöljykitillä

Ikkuna on muutakin kuin lasit

Myös lasin ympärillä olevat osat eli puitteet ja karmi ovat osa ikkunaa. Myös ikkunalauta vaikuttaa ikkunan ulkonäköön. Voit valita ikkunalaudan oman makusi mukaan. Eri materiaaleilla on omat hyötynsä ja haittansa.

Jutussa 7 erilaista ikkunalautaa on ideoita ja ohjeita ikkunalaudan vaihtamiseen.

Puhtaat ikkunat

Harva nauttii ikkunoiden pesemisestä. Sen vuoksi työhön on kehitetty erilaisia pesureita, joiden on tarkoitus helpottaa työtä. Testasimme, onko laitteista hyötyä.

LUE LISÄÄ: Ikkunapesuritesti

Sivu 1 / 3