Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin kittaat ikkunat pellavaöljykitillä

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kitti sopii mainiosti vanhojen ikkunoiden kunnostamiseen. Kitti tehdään liidusta ja pellavaöljystä, joista tulee yhdessä joustava materiaali. Kittiä on helppo muotoilla, ja se kestää puun elämistä. Kittiä tarvitaan useimmin ikkunan alapuitteeseen, sillä sen kittisauma hapertuu muita nopeammin. Vanha ja kulunut kittaus on helppo vaihtaa uuteen.

Ikkunakitti

KÄYTTÖIKÄ: Vanhat ikkunat ovat yleensä lujaa laatupuuta. Säännöllinen kittaus ja maalaaminen pidentävät puitteiden käyttöikää kymmenillä vuosilla.

Ikkunakitti

KÄYTTÖIKÄ: Vanhat ikkunat ovat yleensä lujaa laatupuuta. Säännöllinen kittaus ja maalaaminen pidentävät puitteiden käyttöikää kymmenillä vuosilla.

VINKKI: Työkalut

Vanha ikkunakitti ja maali kannattaa poistaa kaapimella tai taltalla. Uuden kitin levittämiseen tarvitaan kittiveitsi. Kittiveitset maksavat hieman yli 10 euroa. Pellavaöljykitistä jää takuuvarmasti tahroja ikkunaan. Ne on helpointa poistaa pussillisella liitujauhetta. Liitujauhe imee nestettä ja poistaa öljyn kokonaan. Liitua ja kangaspusseja saa hyvin varustelluista rauta- ja maalikaupoista.

NIKSI: Estä kuivuminen

Käännä kittipurkki aina ylösalaisin, jotta sen sisältö ei pääse kuivumaan. Jos ikkunakitti on päässyt kuivahtamaan, voit notkistaa sen lisäämällä sekaan tilkan pellavaöljyä.

Suojaa kitti kuivumiselta sisä- ja ulkopuolella

Kyllästä ikkunanpuitteet fungisideja sisältävällä pellavaöljyllä, jotta kuiva puu ei ime kitissä olevaa öljyä. Käsittele puitteet oksalakalla ennen kittaamista. Suojaa kitti ikkunan ulkopuolelta maalilla. Voit käyttää pellavaöljymaalia, mutta myös useimmat muut ulkomaalit sopivat tarkoitukseen.

Ikkunakitti
Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin