Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tee itse ikkunaristikko

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

Ensin lista sahataan hiukan liian pitkäksi.Ikkunanpuite on hiukan viisto. Siksi sirkkelinterää on säädettävä hiukan, jotta ristikko sopii puitteeseen. Tässä terä asetetaan 10 asteen kulmaan. Kun listaa sovitetaan ikkunaan, se asettuu siihen oikein hyvin. Nyt otetaan lopullinen mitta, ja listan toinen pää sahataan samalla tavalla jiiriin.

Puitteeseen merkitään keskikohta ja lista sijoitetaan siihen ennen kuin ryhdytään mittaamaan kahden lyhyen listan pituutta. Listat sahataan sopivan mittaisiksi. Ensin suoraan ja sitten keskilistaa vasten tulevat listankulmat sahataan viiston. Sitten keskilistaan merkitään lyhyiden listojen loveuskolo. Listasaksilla napsaistaan merkitty pala pois. Leikkuukohta viimeistellään vielä siistiksi katkoteräveitsellä. Tarvitaan ehkä vielä hienosäätöä ennen kuin listat sopivat täsmälleen yhteen.

Ennen ruudukon kiinnittämistä lasi on puhdistettava. Listat kiinnitetään ikkunalasiin kaksipuoleisella teipillä. Irrota suojapaperi ja liimaa ensin keskilista paikalleen. Kiinnitä samalla tavalla kaksipuoleista teippiä lyhyempien listojen takapuolelle ja aseta ne paikalleen. Ristikon tekeminen ei kestänyt tuntiakaan, ja nyt pikkuikkuna sopii terassioven tyyliin.

LUE LISÄÄ: Ikkunaluukut, jotka voit tehdä itse

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin