Tee itse ikkunaristikko

Valeristikon avulla ikkunan voi somistaa yhteensopivaksi talon muiden pikkuruutuisten ikkunoiden kanssa. Ikkuna on asetettu työpöydälle, ja nyt mitataan kehikon korkeus ja leveys.

Ensin lista sahataan hiukan liian pitkäksi.Ikkunanpuite on hiukan viisto. Siksi sirkkelinterää on säädettävä hiukan, jotta ristikko sopii puitteeseen. Tässä terä asetetaan 10 asteen kulmaan. Kun listaa sovitetaan ikkunaan, se asettuu siihen oikein hyvin. Nyt otetaan lopullinen mitta, ja listan toinen pää sahataan samalla tavalla jiiriin.

Puitteeseen merkitään keskikohta ja lista sijoitetaan siihen ennen kuin ryhdytään mittaamaan kahden lyhyen listan pituutta. Listat sahataan sopivan mittaisiksi. Ensin suoraan ja sitten keskilistaa vasten tulevat listankulmat sahataan viiston. Sitten keskilistaan merkitään lyhyiden listojen loveuskolo. Listasaksilla napsaistaan merkitty pala pois. Leikkuukohta viimeistellään vielä siistiksi katkoteräveitsellä. Tarvitaan ehkä vielä hienosäätöä ennen kuin listat sopivat täsmälleen yhteen.

Ennen ruudukon kiinnittämistä lasi on puhdistettava. Listat kiinnitetään ikkunalasiin kaksipuoleisella teipillä. Irrota suojapaperi ja liimaa ensin keskilista paikalleen. Kiinnitä samalla tavalla kaksipuoleista teippiä lyhyempien listojen takapuolelle ja aseta ne paikalleen. Ristikon tekeminen ei kestänyt tuntiakaan, ja nyt pikkuikkuna sopii terassioven tyyliin.

LUE LISÄÄ: Ikkunaluukut, jotka voit tehdä itse

    Muut lukevat juuri nyt …