Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tiilikatto

Perinteisellä tiilikatolla on paljon hyviä puolia. Tiilikatto näyttää hyvältä, ja oikein rakennettu tiilikatto kestää pitkään. Löydät näiltä sivuilta ideoita ja ohjeita tiilikaton huoltamiseen ja rakentamiseen.

Tiilikatto – parempaa ei ole

Oikeista kattotiilistä tehty tiilikatto on perinteinen ja tyylikäs kattotyyppi, joka kestää todella pitkään. Uuden tiilikaton käyttöikä on vähintään 50 vuotta, mutta katto kestää todennäköisesti kaksi kertaa kauemmin.

Tee itse tiilikatto

Tiilikaton voi tehdä itse. Työ ei sovi aloittelijalle, mutta kokenut tee se itse -rakentaja voi tehdä tiilikaton varsinkin ammattilaisen avulla. Itse tekeminen laskee tiilikaton hintaa huomattavasti, kun rahaa ei tarvitse käyttää rakentajien palkkaamiseen.

Tiilikaton rakentaminen edellyttää, että kattorakenteet ovat suorat ja aluskate on tehty oikein. Tiilikaton aluskate kannattaa tehdä laudoista tai levyistä. Tiilikaton alle ei kannata asentaa aluskatemuovia, sillä se kestää vähemmän aikaa kuin tiilikatto.

Punainen tiilikatto, musta tiilikatto ja kiiltävät kattotiilet

Kattotiilten värit vaihtelevat. Perinteiset värit ovat musta ja punainen. Viime vuosina markkinoille on tullut kattotiiliä, joissa on kiiltävä pinta perinteisen mattapinnan asemesta.

Tiilikaton korjaaminen

Tiilikatto on erittäin kestävä, mutta siihenkin voi tulla vaurioita. Kattotiilet voivat esimerkiksi haljeta. Onneksi särkynyt kattotiili on helppo vaihtaa uuteen. Ylimääräiset kattotiilet kannattaa säästää korjauksia varten.

LUE LISÄÄ: Kattotiilen vaihtaminen

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin