Tiilikatto

Perinteisellä tiilikatolla on paljon hyviä puolia. Tiilikatto näyttää hyvältä, ja oikein rakennettu tiilikatto kestää pitkään. Löydät näiltä sivuilta ideoita ja ohjeita tiilikaton huoltamiseen ja rakentamiseen.

  Tiilikatto – parempaa ei ole

  Oikeista kattotiilistä tehty tiilikatto on perinteinen ja tyylikäs kattotyyppi, joka kestää todella pitkään. Uuden tiilikaton käyttöikä on vähintään 50 vuotta, mutta katto kestää todennäköisesti kaksi kertaa kauemmin.

  Tee itse tiilikatto

  Tiilikaton voi tehdä itse. Työ ei sovi aloittelijalle, mutta kokenut tee se itse -rakentaja voi tehdä tiilikaton varsinkin ammattilaisen avulla. Itse tekeminen laskee tiilikaton hintaa huomattavasti, kun rahaa ei tarvitse käyttää rakentajien palkkaamiseen.

  Tiilikaton rakentaminen edellyttää, että kattorakenteet ovat suorat ja aluskate on tehty oikein. Tiilikaton aluskate kannattaa tehdä laudoista tai levyistä. Tiilikaton alle ei kannata asentaa aluskatemuovia, sillä se kestää vähemmän aikaa kuin tiilikatto.

  Punainen tiilikatto, musta tiilikatto ja kiiltävät kattotiilet

  Kattotiilten värit vaihtelevat. Perinteiset värit ovat musta ja punainen. Viime vuosina markkinoille on tullut kattotiiliä, joissa on kiiltävä pinta perinteisen mattapinnan asemesta.

  Tiilikaton korjaaminen

  Tiilikatto on erittäin kestävä, mutta siihenkin voi tulla vaurioita. Kattotiilet voivat esimerkiksi haljeta. Onneksi särkynyt kattotiili on helppo vaihtaa uuteen. Ylimääräiset kattotiilet kannattaa säästää korjauksia varten.

  LUE LISÄÄ: Kattotiilen vaihtaminen