Korjaa huopakatto helposti ja nopeasti

Pienetkin reiät huopakatossa pitää korjata nopeasti, ennen kuin sadevesi vahingoittaa katon rakenteita. Katon voi korjata joko päällystämällä koko katon uusiksi tai paikkaamalla reiän.

huopakaton korjaus

HELPPOA: Jos katossa on reikä, se pitää korjata heti. Huopakaton korjaaminen sujuu helposti ja nopeasti.

REIÄN PAIKKAAMINEN

1. Puhdista katto noin 15 sentin päästä reiästä. Käytä aluksi teräsharjaa ja siisti pinta lopuksi tavallisella harjalla, jotta kumibitumimassa tarttuu kunnolla kiinni huopaan. Levitä paksu kerros massaa.

2. Asenna reiän päälle pala huopaa tai paksua lasikuitukangasta. Painele ilmakuplat pois. Painele paikkaa pensselillä ja tasoita se huolellisesti katon myötäiseksi.

3. Voit ripotella paikatun kohdan päälle sopivan väristä hiekkaa tai kivirouhetta. Harjaa ylimääräinen hiekka pois seuraavana päivänä. Hiekka suojaa paikkaa kulumiselta.

PULLISTUMAN KORJAAMINEN

1. Huopakatto pullistuu, kun sen alle päässyt kosteus laajenee lämmön vaikutuksesta. Leikkaa pullistuma auki ristiviillolla vähintään 5 sentin etäisyydeltä. Purista huovan alle kumibitumimassaa.

2. Peitä reikä, paina kolmiot kiinni kumibitumiliimaan ja naulaa ne kiinni huopanauloilla. Älä pihistele nauloja. On tärkeää, että huopakolmiot tarttuvat lujasti kiinni alustaan.

3. Purista rakoihin kumibitumiliimaa ja paina reunat kunnolla kiinni huopaan lastan avulla. Voit käyttää rakojen peittämiseen myös bitumiteippiä.

UUSI PINTAHUOPA VANHAN PÄÄLLE

1. Paikkaa kaikki reiät ja tarkista läpiviennit. Etenkin vanhojen läpivientien juuret ovat voineet kuivua ja hapertua. Paikkaa läpiviennit kumibitumilla.

2. Tarkista myös huopakaistaleiden saumat. Tiivistä irvistävät saumat levittämällä kumibitumia sauman päälle.

3. Harjaa koko katto puhtaaksi roskista ja lehdistä, kun korjausmassa on kovettunut.

4. Käsittele koko katto bitumipohjusteella. Se varmistaa, että bitumimassa tarttuu kunnolla kiinni vanhaan huopaan. Anna pohjusteen kuivua yön yli.

5. Levitä bitumimassaa koko katolle, kun pohjuste on kuivunut. Massaa menee noin litra neliölle. Kaada massa katolle ja levitä se harjalla.

LUE LISÄÄ: Massapistooli: Nämä asiat pitää tietää

Tärkeää: Ajoitus

Huopakaton korjaamista ei kannata jättää loppusyksyyn. Alle 10 asteen lämpö vaikeuttaa bitumimassan levittämistä, ja puista irtoavat lehdet tarttuvat helposti kiinni vasta levitettyyn massaan. Massan pinta pysyy tahmaisena useita päiviä levittämisen jälkeen. Paras työskentelylämpötila on 15–20 astetta.

Monta eri nimeä: Bitumiliimat ja –massat

Bitumituotteiden valmistajat käyttävät tuotteista eri nimiä. Erilaiset kumibitumituotteet sopivat halkeamien ja pienten reikien paikkaamiseen. Kumibitumia myydään putkiloissa ja pienissä astioissa.

Vanha ja kulunut huopakatto pitää päällystää kauttaaltaan bitumimassalla. Myös näiden tuotteiden nimi vaihtelee valmistajan mukaan.

Vinkki: Työvaatteet

Bitumimassalla työskentely on sotkuista, joten käytä vanhoja työvaatteita ja suojakenkiä, jotka voi heittää menemään työn jälkeen. Suosittelemme lisäksi halpoja työhanskoja. Varaa muutama pari, sillä halvat hanskat kuluvat nopeasti.

Haluatko lukea lisää? Olemme koonneet tänne kaikki huopakattoja koskevat jutut ja ohjeet.