Näin käytät valokatteita

Valokatteet ovat halvimpia katelevyjä, ja ne sopivat pieniin rakennuksiin kuten terasseille, autokatoksiin ja vajoihin.

Helmenvalkoinen valokate taittaa valoa sen verran, ettei se häikäise. Läpinäkyvän valokatteen alla voi olla liian kirkasta.

Valokate

Valokate tai valokatelevyt on tehty PVC:sta tai polykarbonaatista. Valokatteet ovat markkinoiden halvimpia katelevyjä, ja ne sopivat pieniin rakennuksiin kuten terasseille, autokatoksiin ja vajoihin.

Muoviset valokatteet

Auringon valo pääsee parhaiten kirkkaiden valokatelevyjen läpi. Sini- ja valkosävyiset valokatteet taittavat ja himmentävät valoa, joten ne sopivat esimerkiksi autokatokseen ja vajaan. Joissakin valokatteissa on UV-suodatin, mikä vähentää auringon uv-säteiden haurastuttavaa vaikutusta. Uv-suojatut valokatteet kestävät pitempään ja ovat kalliimpia kuin valokatteet, joissa ei ole uv-suodatinta.

Kaikissa säilytystiloissa ei tarvita kirkasta valoa. Sinertävät valokatteet päästävät läpi osan valosta, mutta valo ei häikäise.

Kaikissa säilytystiloissa ei tarvita kirkasta valoa. Sinertävät valokatteet päästävät läpi osan valosta, mutta valo ei häikäise.

Valokatteen kestävyys riippuu pitkälle siitä, mistä materiaalista se on tehty. Sekä PVC että polykarbonaatti ovat muoveja, mutta polykarbonaatti on kovempaa kuin PVC, joten polykarbonaatti kestää pitempään. Kestävimmät valokatteet ovat UV-suojattuja, ja ne kestävät jopa 25 vuotta.

Valokatteen asennus

Valokatteet asennetaan erikoisruuveilla, jotka sopivat yhteen valokatteen materiaalin kanssa. Ruuveja ei saa kiristää liian tiukalle, jotta muovilevyihin ei tule reikiä.

Valokatteen asentaminen: Tee se itse

Valokatteen asentaminen on helppoa. Levyt ovat halpoja, keveitä ja helppoja käsitellä. Ota huomioon, että valokatteiden alla on tarpeeksi kestävä rakenne, jonka kallistuskulma sopii valokatteelle.

Tämä pyykkiteline on tehty valokatteen koon mukaan.

Tämä pyykkiteline on tehty valokatteen koon mukaan.

Valokatteen sahaaminen

Valokatetta ei yleensä voi rakentaa levyjen leveyden mukaan, joten vähintään reunimmaista levyä pitää yleensä sahata. Muovisia valokatteita voi sahata pienihampaisella sahalla. Purista valokate paikalleen, jotta saha ei hypi. Älä sahaa kylmiä muovilevyjä, sillä ne voivat haljeta.

LUE MYÖS: Helpot seinät aaltopellistä

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kattopelti