Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Asenna itse piipunkaulus

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Voit valmistaa itse savupiipun ympärille läpiviennin tiivistävän kauluksen. Katso, miten se kiinnitetään.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 päivä
Hinta
25 euroa

Johdanto

Miksi uhrata iso summa rahaa peltisepän palkkaamiseen, savupiippusi läpivientikauluk-sen? Tämän voi tehdä, jos katto on ver-hoiltu bitumihuovalla. Joudut ainoas-taan leikkaamaan neljä kattohuopapa-laa piirustustemme mukaan ja varmis-tamaan, että ne tarttuvat hyvin kiinni sekä kattoon että piippuun. Leikkaa yksi ylimääräinen huopapala ja taita pienet lipareet oikein. Viimeistele kaulus metallikiskolla, jonka liimaat ja ruuvaat kiinni piippuun, jotta huovan alle ei pääse sadevettä. Näin helposti voit säästää useita satoja euroja yhden aamupäivän aikana.

Pukeudu turvavaljaisiin työskennel-lessäsi katolla. Nekin tuovat säästöä, sillä katolta putoaminen ja loukkaan-tuminen tulee kalliiksi.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Piipunkauluksen teettäminen ja asennuttaminen peltisepällä tulee kalliiksi. Näytämme, miten voit itse valmistaa hienon ja tiiviin suojakauluksen kattohuovasta. Naulaa ensin 7 cm kolmiorimat piipun ympärille katon myötäisesti. Levitä listojen alle liimaa, ennen kuin naulaat ne kiinni. Mittaa piipun katon myötäiset neljä sivua, ja siirrä mitat alla olevaan piirustukseen. Tämän jälkeen voit leikata huopapalat ja kiinnittää ne.

Viimeistele kaulus koko kaulusta kiertävällä metallikiskolla, joka estää veden pääsyn huopapalojen alle.

1

Leikkaa neljä huopapalaa niin, että ne ovat noin 40 cm piippua leveämpiä. Ylimpään ja alimpaan huopapalaan leikataan lipareet, jotka taitetaan piipun ympärille molemmissa sivuissa.

2

Pursota kattoliimaa. Laita piippuun pari merkkiä noin 20 cm korkeudelle piipun alareunasta ja pursota kattoliimaa sekä piipulle että sille alueelle kattopintaa, joka katetaan huovalla.

3

Kiinnitä huopakauluksen pystyosa (1). Taita lipareet piipun sivuille. Ne katetaan tämän jälkeen sivuille kiinnitettävillä huopapaloilla.

4

Liimaa sivupalat (2) kattoon, mutta ei vielä piippuun, sillä ensin on taitettava ylimmän palan (3) lipareet sivupalan yläosan (4) alle. Jatka huopapalalla 3 ja liimaa sitten sivun yläosa (4) kiinni.

5

Kiinnitä lopuksi metallikiskot. Kun olet liimannut kaikki neljä osaa piippuun, voit asentaa metallikiskon, joka kattaa liitoskohdat ja tiivistää kauluksen.

Vie aikaa

Aamupäivä

Hinta

Noin 25 € sisältäen kattoliiman.

Vaikeusaste

Jos leikkaat huovan piirustuksemme mallin mukaan ja käytät riittävästi kattoliimaa, saat kauluksen asennettua edullisesti ja tiiviisti.

Piirustus

Näin leikkaat piipunkauluksen

Piirroksesta näet, miten osat leikataan. Ainoat mitat, jotka ovat piippukohtaisia, ovat mitat A ja B, joiden pitää vastata piipun mittoja kattopinnassa. Kulman C pitää olla sama kuin katon kaltevuus. Mittaa kulma säätökulmaimella: aseta kulmain piipun ja katon väliin ja siirrä kulma paperille.

Kauluksen asentaminen alkaa liimaamalla kauluspala 1 kiinni ja taitta-malla pienet lipareet piipun ympärille. Liimaa sitten sivupalat, mutta vain osa 2, joka tulee kattopintaa vasten. Liimaa tämän jälkeen pala 3 ja työnnä ylimmät lipareet sivukappaleiden 4 alle ja liimaa ne kiinni. Alimmat lipa-reet tulevat sivukappaleiden 2 päälle, jotta vesi pysyy poissa kauluksesta.

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Video

VINKIT: Leikkaa huopaa helposti

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin