Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rännit

Talon sadevesikourujen pitää toimia oikein. Löydät näiltä sivuilta neuvoja ja ohjeita sadevesikourujen remontoimiseen, huoltamiseen ja vaihtamiseen.

Räystäskourut - asentaminen, korjaaminen ja materiaalit

Neuvomme vaihe vaiheelta, miten korjaat rännit itse, huollat ja vaihdat räystäskourut uusiin tai asennat rännit alusta asti itse.

Räystäskourut suojaavat taloa

Rännit ovat erittäin tärkeitä, sillä ne pitävät talon kunnossa. Tavallisen omakotitalon katolle sataa vuodessa kymmeniä tuhansia litroja vettä. Ilman rännejä osa vedestä valuisi maahan talon seiniä pitkin. Se aiheuttaa ajan myötä vahinkoja, joten rännien kunto pitää tarkistaa säännöllisesti.

Voit ehkäistä vahinkoja tarkistamalla ja puhdistamalla räystäskourut säännöllisesti. Kourunpuhdistaja helpottaa rännien huoltamista. Sillä on helppo harjata pois sammaleet ja puista pudonneet lehdet.

Räystäskourujen korjaaminen

Luonnonvoimat kuluttavat rännejä, ja niihin voi tulla lopulta reikiä. Lue, miten paikkaat rännien reiät helposti, nopeasti ja halvalla.

LUE LISÄÄ: Miten ränni paikataan bitumiteipillä

Uusien rännien asentaminen

Moni vaihtaa rännit uusiin jo ennen kuin niihin tulee reikiä. Sadevesikourujen vaihtaminen ei ole kovin vaikeaa. Verkkosivuillamme on perinpohjaisia ohjeita rännien asentamiseen. Voi olla, ettet joudu tekemään kaikkea uusiksi. Räystäskouruja kannattelevat kourukoukut voi käyttää uudelleen, jolloin ränniremonttiin kuluu vain pari päivää. Jos rakennat uuden tiilikaton, voit upottaa kourukoukut aluskatteeseen ja asentaa kattohuovan niiden päälle. Voit jyrsiä kourukoukuille sopivat urat yläjyrsimellä.

Rännien asentaminen - sopiva kaato

Kourukoukut määrittävät, millainen kallistus sadevesikouruihin tulee. Kourut on asennettu oikein, kun ne johtavat veden syöksytorville. Kotisivuillamme on muun muassa juttu, jossa kerrotaan, miten teet kouruihin sopivan kaadon. Voit käyttää ohjeita sekä uusien rännien asentamiseen että vanhojen räystäskourujen kaadon korjaamiseen.

LUE LISÄÄ: Tee räystäskouruihin sopiva kaato

Räystäskourujen koko

Räystäskourujen koko voi vaihdella hieman valmistajan mukaan. 120 millin räystäskourut sopivat useimpiin tavallisiin omakotitaloihin. 150 millin kouruja käytetään kerrostalojen ja muiden isojen rakennusten katoilla.

Erilaisia rännejä

Markkinoilla on eri materiaaleista tehtyjä sadevesijärjestelmiä:

Teräskourut / sinkkialumiini-kourut
Sinkkialumiini-räystäskourut on tehty teräksestä ja pinnoitettu sinkin ja alumiinin seoksella. Ne kestävät sadetta ja lunta sekä lämpöä ja pakkasta. Ne kuitenkin ruostuvat meren tai saastuttavan teollisuusalueen läheisyydessä. Teräskourut ovat kestäviä, joten niiden asentamisessa ei tarvitse olla erityisen varovainen.

Sinkkikourut
Sinkkikourut kestävät myös suolaista merivettä ja saastunutta ilmaa. Sinkkikourut ovat kuitenkin pehmeitä, joten niiden asentamisessa pitää olla erittäin tarkkana. Sinkki patinoituu ja muuttuu harmaaksi ajan kuluessa.

Muovirännit
Muoviset räystäskourut ovat kaikkein halvin vaihtoehto. Ne kestävät kaikenlaista säätä, mutta laajenevat ja supistuvat lämpötilan mukaan. Se tarkoittaa, että kourun osat pitää asentaa limittäin. Muovirännit ovat halpoja ja helppoja asentaa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin