Video
Helppo
Vaikea

Kun haluat vaihtaa kattotiilen, tarvitset tietenkin tilalle uuden, joka on samanlainen kuin katon muut tiilet. Hyvällä tuurilla varastossa tai pihalla saattaa lojua muutama ylimääräinen kattotiili. Muussa tapauksessa joudut hankkimaan tiilen muualta. Valmistajan nimi ja tiilen malli tai tyyppinumero lukee usein tiilen alapinnalla, mikä helpottaa etsimistä.

Jos uusi kattotiili ei tunnu kunnolla istuvan paikalleen kattoa korjatessasi, voit varmistaa tiilen kiinnittymisen pursottamalla kattotiilien liitoskohtaan hieman liimaavaa saumamassaa.

ONGELMA

Nuohooja on joskus saattanut astua hieman liian lähelle tiilen reunaa. Kattotiili on joka tapauksessa haljennut, ja nyt katossa on reikä.

RATKAISU

Haljennut tiili poistetaan ja sen tilalle asetetaan uusi.

Nuohooja on joskus saattanut astua hieman liian lähelle tiilen reunaa. Kattotiili on joka tapauksessa haljennut, ja nyt katossa on reikä.

TEE NÄIN:

1. Nosta vaurioituneen tiilen vieressä olevaa ja sen päälle limittyvää saman rivin tiiltä

Yleensä se on vasemmanpuoleinen tiili. Nosta sitä vain sen verran, että tiilien lukitus irtoaa, ja pitele tiiltä ylhäällä palikan tai kiilan avulla.

2. Nosta haljenneen tiilen yläpuolella olevia tiiliä

jotta saat haljenneen tiilen irti. Nosta sorkkaraudalla varovasti haljenneen tiilen yläoikealla olevaa tiiltä, ja tue sitä alapuolelta parilla kiilalla, jotta saat tiilen irti.

3. Poista vaurioitunut tiili

Haljenneen tiilen yläpuolella olevaa riviä on nostettava niin korkealle, että tiili voidaan asettaa ruoteelle. Poista kaikki vaurioituneet osat. Varo, ettet vaurioita alustaa.

4. Aseta uusi kattotiili paikalleen

Se on työnnettävä vasemmalla olevan tiilen limityskohdan alle. Työnnä tiiltä päällä olevan tiilen alle. Uuden tiilen on yllettävä niin korkealle, että se putoaa paikalleen ruoteen päälle.

5. Kun kattotiilet ovat paikallaan, poista tuet jälleen varovasti

Usein kattotiiliä on hieman kitkuteltava, jotta kaikki liitoskohdat osuvat kohdalleen.

Lataa koko artikkeli, niin saat työohjeet.