Aluksi on tehtävät päätös kattoremontista. Sen jälkeen pitää varmistaa, että katto on juuri oikeanlainen. Oikea katto on sellainen, jonka voit rakentaa itse ja säästää selvää rahaa.

Paljon hyviä kattoja

Markkinoilla on paljon hyviä kattoja. Teräksestä tehdyt, harjalta räystäälle yltävät pellit ovat yksi kaikkein helpoimmista kattomalleista. Aiemmin peltikattojen huono puoli oli kova sateen ropina, mutta nykyiset katepellit ovat kohtuullisen hyvin äänieristettyjä.

Painavammat katot

Perinteinen tiilikatto on työläämpi vaihtoehto. Tiilikatto painaa paljon enemmän ja sen rakentaminen kestää pitempään. Toisaalta tiilikatto on kestävä ja pitkäikäinen vaihtoehto.

Huomio aluskatteeseen

Hyvä katto tarvitsee hyvän aluskatteen. Siksi on tärkeää, että aluskate on kunnossa. Jos aluskate ei ole tarpeeksi hyvä, uudesta katosta ei ole vastaavaa hyötyä. Huonon aluskatteen päälle rakennettu tiilikatto pitää vaihtaa uuteen ennen aikojaan.

Hyvien kattojen hintaerot

Erilaisten kattojen hinnat eroavat toisistaan reilusti. Uudet huopa- tai peltikatot ovat halvempia kuin hyvät tiilikatot, jotka maksavat vähintään 30 euroa neliöltä. Suuri osa uuden katon kustannuksista uppoaa tarvikkeisiin kuten harjapaloihin, otsalautoihin ja läpivienteihin. Erilaiset tarvikkeet vievät usein yli 40 prosenttia uuden katon kokonaiskustannuksista.

Hyvä katto voi kestää ihmisiän

Hyvä tiilikatto voi kestää sukupolvelta toiselle. Usein sanotaan, että tiilikatto voi kestää vähintää 80 vuotta, jos aluskate on tehty oikein. Uusi katto on kallis investointi, mutta sen pitää kestää vuosikymmeniä.

Täydelliset ohjeet: Millainen katto on helpoin rakentaa itse?

Tiili, teräs, huopa. Katoissa on monta hyvää vaihtoehtoa, ja ne kaikki voi rakentaa itse. Mutta millainen katto kannattaa valita?

Lataa ohjeet ja lue, mikä katto on helpoin rakentaa itse ja millainen katto kestää pisimpään.