Tee räystäskouruihin sopiva kaato

Uusien sadevesikourujen sopiva kaato tehdään kourukoukkujen avulla. Jos kourukoukut on taivutettu ja asennettu kuten pitää, kouruihin muodostuu kaato, joka johtaa sadeveden oikeaan suuntaan. Näytämme, miten työstät uusiin kouruihin oikean kaadon riippumatta siitä, käytätkö vanhoja vai uusia kourukoukkuja.

KOURUJEN KAATO: Sekä uudet että vanhat kourukoukut on saatava oikeaan linjaan. Vanhoja koukkuja voi vääntää oikeaan asentoon.

UUDET KOURUT JA UUDET KOURUKOUKUT

Uudet kourukoukut asennetaan korkeintaan 60 cm:n välein. Kuvan kaltaiset erikoiskoukut upotetaan alimpaan ruoteeseen tai alimpaan kattolevyyn, kun kattoa uusitaan.

Uusiin vesikouruihin tehdään vähintään 1 cm/m kaato. Jos kourut ovat hyvin pitkät, kaatoa voi olla hiukan vähemmänkin. Tällöin kourut on vain puhdistettava tavallista useammin.

Koukut asennetaan niin, että niissä on hienoinen kaato talosta poispäin (kts. kuva 4), jolloin vesi valuu kourun ulkopuolelle, jos kouru tulvii. Oikeaoppinen kaato saadaan taivuttamalla kourukoukkuja syöksytorvia kohti ja talosta poispäin. Kaatoa on mahdoton työstää koukkuihin ilman erikoistyökalua.

KÄTEVÄ MENETELMÄ: SÄÄDETTÄVÄT KOURUKOUKUT

KOURUKOUKUT Vajoihin ja lisärakennuksiin käytetään usein erilaisia kourukonsoleita tavallisten kourukoukkujen sijaan. Koukut ja konsolit kiinnitetään lautaan tai suoraan seinään.

Lindabilla on säädettäviä kourukoukkuja. Niitä voi taivuttaa ja lukita erilaisiin asentoihin asennusvaiheessa. Tämä on kätevää, sillä näin koukut on helppo ja nopea asentaa räystääseen juuri oikeaan kulmaan.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Kourujen paikkaaminen juottamalla on fiksua ja helppoa

VINKKI NAPSAUTA!

Useimmat vesikourut liimataan tai juotetaan yhteen. Voit kuitenkin hankkia myös peltikourut, joiden kaikki osat päätykappaletta lukuunottamatta vain napsautetaan yhteen. Kourupääty isketään paikalleen kumivasaralla. Helppoa!

Jatkokappale, lähtökaulus ja päätykappale.

    Muut lukevat juuri nyt …