Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Puuvaja

Pidä polttopuut kuivina halkovajassa. Löydät näiltä sivuilta ideoita ja lukemattomia rakennusohjeita halkovajan rakentamiseen.

Rakenna itse halkovaja

Takka luo tunnelmaa, ja varaava malli auttaa hillitsemään lämmityskuluja. Takkaan tarvitaan polttopuita, ja ne pitää säilyttää jossakin. Siihen tarvitaan hyvä halkovaja. Halkovajan rakentaminen on erittäin mukava tee se itse -projekti.

Polttopuiden pitää saada tarpeeksi ilmaa, jotta ne kuivuvat. Se on halkovajan rakentamisen tärkeimpiä periaatteita. Halkovajan ei tarvitse olla kovin iso tai tyylikäs. Hyvä halkovaja voi olla yksinkertainen katos, joka suojaa puita päältä mutta on auki sivuilta ja antaa tuulen puhaltaa katoksen läpi.

Halkovajan piirustukset - löydät ne rakennusohjeista

Halkovajan rakentamiseen tarvitaan luotettavat rakennuspiirustukset. Kaikissa halkovajan rakennusohjeissamme on yksityiskohtaiset, vaihe vaiheelta etenevät kuvat ja helposti ymmärrettävät piirustukset.

Halkokatos

Halkokatos pitää polttopuut kuivina siinä missä vajakin. Halkokatoksen voi tehdä periaatteessa parista tolpasta ja muutamasta ylimääräisestä laudasta, mutta näytämme, miten rakennat siistin halkovajan.

Katso rakennusohjeet täältä: Rakenna siisti katos halkopinon päälle

Hyvässä halkovajassa puut kuivuvat nopeasti

Polttopuiden kosteuden pitää olla alle 18 prosenttia, ennen kuin ne työnnetään takkaan. Halkovajan pohja pitää tehdä lavoista tai laatoista, jotta polttopuut eivät ole maata vasten. Jos ilma kiertää hyvin, puut voivat kuivua vajassa jopa muutamassa kuukaudessa.

Ideoita ja vinkkejä halkovajan rakentamiseen

Täydellisen halkovajan voi rakentaa monella eri tavalla. Olemme koonneet tälle sivulle parhaita vinkkejä ja niksejä sekä halkovajojen ja halkokatosten rakennusohjeita.

Työn iloa!

LUE MYÖS: Ideoita ja 5 vinkkiä polttopuiden säilyttämiseen sisällä ja ulkona

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin