Puuvaja

Tukeva ja tyylikäs halkokatos pitää polttopuut kuivina joka säällä mutta antaa ilman kiertää. Löydät täältä paljon rakennusohjeita pienille ja isoille halkokatoksille sekä muita ohjeita, jotka auttavat ymmärtämään projektin ja kaikki sen mahdollisuudet.

  Kaikki jutut halkokatoksista

  Rakenna itse halkovaja

  Takka luo tunnelmaa, ja varaava malli auttaa hillitsemään lämmityskuluja. Takkaan tarvitaan polttopuita, ja ne pitää säilyttää jossakin. Siihen tarvitaan hyvä halkovaja. Halkovajan rakentaminen on erittäin mukava tee se itse -projekti.

  Polttopuiden pitää saada tarpeeksi ilmaa, jotta ne kuivuvat. Se on halkovajan rakentamisen tärkeimpiä periaatteita. Halkovajan ei tarvitse olla kovin iso tai tyylikäs. Hyvä halkovaja voi olla yksinkertainen katos, joka suojaa puita päältä mutta on auki sivuilta ja antaa tuulen puhaltaa katoksen läpi.

  LUE MYÖS: Näin rakennat pihavaraston edullisista materiaaleista

  Halkovajan piirustukset - löydät ne rakennusohjeista

  Halkovajan rakentamiseen tarvitaan luotettavat rakennuspiirustukset. Kaikissa halkovajan rakennusohjeissamme on yksityiskohtaiset, vaihe vaiheelta etenevät kuvat ja helposti ymmärrettävät piirustukset.

  Halkokatos

  Halkokatos pitää polttopuut kuivina siinä missä vajakin. Halkokatoksen voi tehdä periaatteessa parista tolpasta ja muutamasta ylimääräisestä laudasta, mutta näytämme, miten rakennat siistin halkovajan.

  Katso rakennusohjeet täältä: Rakenna siisti katos halkopinon päälle

  Hyvässä halkovajassa puut kuivuvat nopeasti

  Polttopuiden kosteuden pitää olla alle 18 prosenttia, ennen kuin ne työnnetään takkaan. Halkovajan pohja pitää tehdä lavoista tai laatoista, jotta polttopuut eivät ole maata vasten. Jos ilma kiertää hyvin, puut voivat kuivua vajassa jopa muutamassa kuukaudessa.

  Ideoita ja vinkkejä halkovajan rakentamiseen

  Täydellisen halkovajan voi rakentaa monella eri tavalla. Olemme koonneet tälle sivulle parhaita vinkkejä ja niksejä sekä halkovajojen ja halkokatosten rakennusohjeita.

  Työn iloa!

  LUE MYÖS: Ideoita ja 5 vinkkiä polttopuiden säilyttämiseen sisällä ja ulkona