Lukijoiden parhaat ideat: Polttopuut säilöön

Tee Itsen lukijoilla on kasapäin loistoideoita ja luovia ratkaisuja kodin päivittäisiin pulmiin. Tässä viisi fiksua tapaa varastoida polttopuut – ulkona ja sisällä.

1. Klapit säilöön lokeroittain

"Rakensin polttopuillemme viisi yhdenmukaista telinettä. Telineet on asetettu vierekkäin aidan edustalle lokeroiksi, joita on helppo siirtää. Lokeroissa on pohja, joten puut pysyvät irti maasta, sekä laudoitettu takaseinä ja katto, jotta puut pysyvät kuivina. D.F."

polttopuiden säilytys

Telineet seisovat tukevasti isojen laattojen päällä.

2. Helppo teline polttopuille

"Tarvitsin polttopuilleni kuivan säilytyspaikan. Rakensin sen kuormalavasta, johon asensin sivut ja katoksen. Kolme sivua on katettu laudoilla pienin lautavälein, jotta puut tuulettuvat. Etupuoli on verhoiltu laudoilla vain alaosasta, jotta klapeihin pääsee käsiksi. K.S."

polttopuiden säilytys

Katto on tehty parista trapetsilevyn palasta.

3. Tue puupinoja vaijereilla

"Veljeni pyysi minua ideoimaan helpon ja tyylikkään ratkaisun polttopuiden säilyttämiseen autokatoksessa. Keksin rakentaa rimoista pohjakehikon ja asentaa vaijerit pinon päätyihin ja noin metrin välein koko pinon pituudelle. Vaijerit vakauttavat pinoa ja ehkäisevät puita vyörymästä alas. Vaijerit on kiinnitetty vanttiruuvien koukkuihin. T.M."

LUE LISÄÄ: Millainen palkkikenkä kannattaa valita?

polttopuiden säilytys

Lähes näkymättömät vaijerit pitävät puut hyvin paikoillaan.

LUE LISÄÄ: Tämän takia kannattaa omistaa kosteusmittari

4. Puutelineeseen hyvät tilanjakajat

"Rakensin polttopuutelineen, joka on paitsi kätevä, myös halpa ja helppo tehdä. Teline koostuu putkista tehdyista ”väliseinistä”, jotka on asennettu puisten poikkitukien reikiin. Poikkituet on kiinnitetty seinään hyllynkannattimilla, jolloin telineeseen saatiin useampi ”lokero”. Tämä helpottaa klapien hallintaa. Telineessä on esim. tila pienimmille sytytyspuille. H.F."

polttopuiden säilytys

Puuteline on jaettu osiin putkista tehdyillä ”väliseinillä”.

polttopuiden säilytys

Poikkituet, joihin putket kiinnitetään, ruuvataan seinään hyllynkannattimien avulla.

5. Penkin alla on tilaa klapeille

"Polttopuiden säilytys tulisijan vierustalla voi vaatia turhan paljon tilaa. Tämän vuoksi rakensin tulisijan lähelle penkin, jonka päällä voi istua kylminä talvipäivinä. Samalla penkin alla voi säilyttää polttopuita. Penkki on rakennettu kevytbetoniharkoista, joista kolme on asennettu pystyyn tasaisin etäisyyksin ja yksi pohjalle vaakaan. Harkot on yhdistetty pohjasta kierretangoin. Yläreunaan on jyrsitty syvennykset istuimelle, joka on tehty neljästä terassilaudasta. Laudat on hiottu ja käsitelty mehiläisvahalla. Kevytbetoniharkot on tasoitettu ja maalattu valkoisiksi seinien tapaan.M.L."

polttopuiden säilytys

Hyvännäköinen ja yksinkertainen penkki, jossa on paljon tilaa myös polttopuille.

polttopuiden säilytys

Yläreunaan on jyrsitty syvennys, jonka päällä penkki lepää.

Muut lukevat juuri nyt …