Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Polttopuut pitävät irrotettavat etulaudat paikoillaan.

Polttopuut pitävät irrotettavat etulaudat paikoillaan.

Eurolava, pari kestopuurimaa, vanerilevy ja pikku nippu terassilautoja. Siinä kaikki, mitä tarvitaan kätevän ja kestävän halkokatoksen rakentamiseen. Pumppukärry tekee katoksesta entistä monipuolisemman, sillä sen avulla katoksen ja polttopuut voi siirtää helposti paikasta toiseen. Katoksen voi esimerkiksi täyttää pihatiellä ja siirtää täytenä takaoven viereen takan tai saunan lähelle. Katoksen rakentamiseen kuluu vajaa viikonloppu. Liikkuvasta katoksesta on paljon iloa, sillä sen avulla polttopuut pysyvät kuivina ja aina käden ulottuvilla.

Lataa rakennusohjeet ja lue, miten rakennat kätevän halkokatoksen

Voit ladata tältä sivulta rakennusohjeet, joissa näytetään vaihe vaiheelta, miten rakennat siirrettävän halkokatoksen. Näet muun muassa, miten:

  • rakennat vajan seinät
  • asennat kattolevyt ja otsalaudat
  • naulaat kattohuovan kiinni
  • rakennat irrotettavan etureunan

Toimitus suosittelee: Ovatko polttopuusi tarpeeksi kuivia?

Polttopuiden kosteusprosentin pitäisi laskea alle 18:n, ennen kuin niitä käytetään lämmittämiseen. Muuten puut eivät pala tarpeeksi kuumasti. Märkä puu savuaa enemmän kuin kuiva, ja noki tarttuu hormin sisäpintaan. Se voi johtaa hormipalon syttymiseen.

Siksi suosittelemme, että tarkistat puiden kosteusprosentin ennen lämmittämistä. Varmin tapa on käyttää kosteusmittaria.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä voit katsoa videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista

Kosteusmittari