Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Katoksen rakenne suojaa polttopuut sateelta. Lisäksi se on mainion näköinen.

Katoksen rakenne suojaa polttopuut sateelta. Lisäksi se on mainion näköinen.

Rakenna polttopuille katos, jota voit korottaa ja madaltaa puupinojen korkeuden mukaan. Näin sinulla on aina kuivaa puuta takkaan ja ulkogrilliin.

Kuiva puu syttyy ja palaa helposti. Lisäksi kuivat klapit palavat puhtaammin, ja tuottavat lämpöä kuormittamatta ympäristöä. Esittelemme puukatoksen, jonka rakenne on huolella mietitty.

Katos on sekä hyvännäköinen että hyödyllinen pihan koriste. Puukatos on jaettu kahteen osioon, jotta puut on helppo pinota, ja niistä näkee helposti, mitkä ovat kuivuneet katoksen suojassa niin kauan, että ne voidaan jo polttaa. Jokaisella osiolla on myös oma kattonsa, mikä poikkeaa tavanomaisista ratkaisuista.

Kattoja voi nostaa ja laskea niin, että puut saadaan aina parhaiten suojaan sateelta ja lumelta.

Katoksen rakenne on yksinkerttainen: se koostuu tolpista ja bitumihuovalla verhoillusta kattovanerista. Käytämme kattolaattoja, mutta helpommatkin vaihtoehdot käyvät. Voit myös kätevästi säätää katoksen pituutta ja leveyttä omien tarpeidesi mukaan.

LUE LISÄÄ: Rakenna siisti katos halkopinon päälle

Katto myötäilee puupinoja

Nyt sade ja lumi eivät pilaa polttopuitasiSitä mukaa kun poltat puita, lasket kattoa. Näin pidät ylimmät klapit suojassa sateelta ja lumipyryltä, eivätkä puut pääse kastumaan. Moduulirakenne helpottaa puiden pinoamista, ja pysyt selvillä siitä, kuinka kauan puut ovat kuivuneet. Kattoa nostamalla ja laskemalla voit suojata eri osioihin varastoidut klapit erittäin hyvin. Kattoelementit liukuvat ylös ja alas tolppaparien välissä, ja ne voi asentaa neljään eri korkeusasentoon.

Lataa koko artikkeli ja saat pääoven vaihto-ohjeet vaihe vaiheelta.