Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Pihavaja

Yksinkertainen ja tyylikäs vaja on helppo rakentaa valmiista elementeistä. Yksityiskohdat on harkittu alusta alkaen.

Vaja on tarpeellinen rakennus jokaisella pihalla. Ruohonleikkurit, puutarhatyökalut ja kalusteiden tekstiilit pitää säilyttää suojassa talven yli, eikä varastotilaa ole koskaan liikaa.

Tämä vaja on mitoiltaan vain 2x3,6 metriä, mutta se on pienestä koostaan huolimatta tarpeeksi iso useimmille pihoille. Vaja rakennetaan lähes kokonaan puusta ja tavallisista materiaaleista.

Vaja kootaan neljästä seinäelementistä, jotka kiinnitetään nurkkatolppiin. Katto tehdään helppokäyttöisistä ja tyylikkäistä huopapaanuista.

Seinien limivuorilaudoitus näyttää tyylikkäältä, mutta maksaa vain vähän, sillä se tehdään tavallisista kestopuulaudoista. Ne tulevat paljon halvemmiksi kuin valmiiksi pontatut vinovuorilaudat.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Vala maailman helpommat perustukset

Kätevät pariovet

Vajan etuseinään tehdään lasiset pariovet. Pariovista pääsee vajaan paljon valoa, joten muita ikkunoita ei tarvita.

Pariovet ovat kätevät, sillä niistä voi kuljettaa isojakin esineitä. Itse rakennettavasta ovesta on helppo tehdä juuri sopivan kokoinen. Se on lisäksi halvempi vaihtoehto kuin tehdasvalmisteinen ovi.

LUE LISÄÄ: Täydellinen tulos ilmaisella 3D-suunnitteluohjelmalla!

Lataa artikkeli ja nerokkaan vajan yksityiskohtaiset rakennusohjeet. Näytämme muun muassa, miten mittaat tarkasti, teet suorat linjat ja helpot liitokset. Lisäksi kerromme, mistä halvasta mutta siistin näköisestä puutavarasta vajan seinät on tehty.