Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Kasvilava toimii kuin minikasvihuone

Kasvilava toimii periaatteessa kuin minikokoinen kasvihuone. Voit taimettaa kasvisi lavalla ja siirtää ne avomaalle tai antaa kasvien kasvaa lavalla syksyyn asti. Voit korjata sadon ja nauttia vihanneksista paljon aikaisemmin kuin siinä tapauksessa, että olisit kasvattunut ne avomaalla alusta asti.

Kierrätystavarasta rakennettu kasvilava

Tämä kasvilava rakennetaan kierrätystavarasta, joten sen hinta pysyy matalana. Ikkuna löytyi paikallisesta kierrätyskeskuksesta. Ikkunan koko määrittää kasvilavan mitat. Runko rakennetaan kierrätetystä lehtikuusesta.

Päästä aurinko kasvilavan sisään

Kasvilavan runko rakennetaan viistoksi, jotta ikkuna kallistuu aurinkoon päin ja säteet pääsevät paremmin kasvilavan sisään. Kasvilavan ikkuna kannattaa lisäksi suunnata etelää kohti, jotta auringon säteet pääsevät sen sisään suurimman osan päivästä.

Lue lisää: Puutarha

Valmistele kasvilavan maa

Kun olet löytänyt kasvilavalle aurinkoisen paikan, kaiva kasvilavan kohdalle noin 50 senttiä syvä kuoppa. Vuoraa kuoppa kuitukankaalla ja oljilla, lisää päälle kunnon kerros hevosenlantaa ja lapioi pinnalle multaa.

Säätele kasvilavan lämpöä ikkunalla

Erittäin aurinkoisina päivinä kasvilava voi lämmetä nopeasti, ja se voi pahimmillaan koitua pienten taimien kohtaloksi. Muista raottaa ikkunaa lämpiminä päivinä, jotta kasvit saamat hieman ilmaa. Ota huomioon myös halla ja sulje ikkuna kylminä öinä.

Lataa kasvilavan rakennusohje tältä sivulta, jos haluat antaa kasvimaallesi lentävän lähdön kesään. Opastamme sinua lavan rakentamisessa ja kerromme, kuinka paljon hevosenlantaa lavalle kannattaa lapioida.