Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pääovi roikkuu – ratkaise ongelma helposti

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Raskas ulko-ovi voi painua vinoon ajan kuluessa. Ovi painaa saranoita alemmas ja alkaa hangata karmia tai kynnystä vasten. Onneksi ongelmaan on helppo ratkaisu.

Johdanto

Ovi voi alkaa hangata karmia tai kynnystä vasten monesta syystä. Oven paino ja tavallinen kuluminen saattaa löysyttää saranoiden ruuvit, jolloin ovi painuu alaspäin.

Myös karmi saattaa muuttaa muotoaan kosteuden vaikutuksesta. Puu laajenee kastuessaan ja supistuu uudestaan, kun olosuhteet muuttuvat kuivemmiksi.

Onneksi ongelmaan on helppo ratkaisu. Tässä jutussa näytetään viisi erilaista tapaa, joilla hankaavan oven voi korjata. Ongelma voi ratketa jo ensimmäisellä yrityksellä, mutta ellei se tepsi, yritä seuraavaksi jotain muuta keinoa. Turvaudu oven höyläämiseen vasta viimeisenä vaihtoehtona.

LUE LISÄÄ: Näin vaihdat pääoven

Tästä vika johtuu

  • Tavallinen kuluminen on voinut löysyttää saranoiden ruuvit.
  • Kosteus saa puuoven laajenemaan. Kun kosteus haihtuu, puu kutistuu uudestaan. Puun eläminen saattaa vääntää oven vinoksi.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Tässä jutussa näytetään viisi erilaista vaihtoehtoa hankaavan oven korjaa-miseksi. Ongelma ratkeaa yleensä jo ensimmäisellä yrityksellä, sillä oven hankaaminen johtuu yleensä saranoi-den löystymisestä.

Ellei ensimmäinen keino toimi, kokeile jotain muuta vaihtoehtoa. Jos mikään muu ei auta, ovea on pakko höylätä. Kaikkia muita konsteja kannattaa kuitenkin kokeilla ensin.

1

Aloita kiristämällä saranoiden ruuvit. Jos ruuvit eivät tartu kiinni puuhun, voit vaihtaa ne paksumpiin tai pitempiin ruuveihin.

2

Yritä säätää saranoita. Käytä saranarautaa. Säädä sekä saranan ylempää että alempaa puolta, jotta ruuvi ei irtoa ovesta tai karmista.

3

Nosta ovi pois ja asenna korotusrenkaat kaikkiin saranoihin. Nosta ovi takaisin paikalleen. Korotusrenkaat nostavat ovea, jolloin se ei hankaa kynnykseen. Renkaat ovat erikokoisia ja -paksuisia. Mittaa saranan halkaisija ennen renkaiden ostamista.

4

Säädä karmiruuveja. Nykyaikaisten ovien karmit on asennettu karmiruuveilla. Käytä säätämiseen esimerkiksi jakoavainta ja säätöholkkia. Ota huomioon, että vanhoja karmiruuveja ei voi säätää.

5

Höylää oven pohjaa. Jos mikään muu ei auta, ovea on pakko höylätä, kunnes ovi ja karmi sopivat yhteen. Höylääminen on viimeinen vaihtoehto.

Materiaalit

Oven oikaisemiseen ei tarvita materiaaleja. Myös työkalulista on varsin lyhyt.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin