Ovi on vinossa, koska saranat ovat löystyneet.

Ovi on vinossa, koska saranat ovat löystyneet.

Ovi voi alkaa hangata karmia tai kynnystä vasten monesta syystä. Oven paino ja tavallinen kuluminen saattaa löysyttää saranoiden ruuvit, jolloin ovi painuu alaspäin.

Myös karmi saattaa muuttaa muotoaan kosteuden vaikutuksesta. Puu laajenee kastuessaan ja supistuu uudestaan, kun olosuhteet muuttuvat kuivemmiksi.

Onneksi ongelmaan on helppo ratkaisu. Tässä jutussa näytetään viisi erilaista tapaa, joilla hankaavan oven voi korjata. Ongelma voi ratketa jo ensimmäisellä yrityksellä, mutta ellei se tepsi, yritä seuraavaksi jotain muuta keinoa. Turvaudu oven höyläämiseen vasta viimeisenä vaihtoehtona.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Monta hyvää syytä vaihtaa vanha ovi uuteen

Tästä vika johtuu

  • Tavallinen kuluminen on voinut löysyttää saranoiden ruuvit.
  • Kosteus saa puuoven laajenemaan. Kun kosteus haihtuu, puu kutistuu uudestaan. Puun eläminen saattaa vääntää oven vinoksi.

LUE LISÄÄ: Näin vaihdat pääoven

Tee näin

Tässä jutussa näytetään viisi erilaista vaihtoehtoa hankaavan oven korjaamiseksi. Ongelma ratkeaa yleensä jo ensimmäisellä yrityksellä, sillä oven hankaaminen johtuu yleensä saranoiden löystymisestä.

Ellei ensimmäinen keino toimi, kokeile jotain muuta vaihtoehtoa. Jos mikään muu ei auta, ovea on pakko höylätä. Kaikkia muita konsteja kannattaa kuitenkin kokeilla ensin.