Enää ei tarvitse pelätä, että lapset hukkaavat kotiavaimen, sillä nykytaloissa on elektroniset lukot. Lukkojärjestelmiä on erilaisia: jotkut ovat verraten yksinkertaisia kun taas kehittyneimmät järjestelmät voivat ohjata koko taloa.

Monet järjestelmät ovat itse asennettavissa, ainakin silloin, jos ovessa on entuudestaan tavallinen lukkojärjestelmä. Moderneimmat ovet monine lukituspultteineen vaativat lukkosepän taitoja.

Käytännössä lukkoja on kahta mallia, ja molemmista on useita vaihtoehtoja.

Yksinkertainen lukko toimii akkukäyttöisellä moottorilla

Käytännössä lukkoja on kahta mallia, ja molemmista on useita vaihtoehtoja. Yksinkertaisin lukkomalli asennetaan kahvallisen ovilukon sisäpuolelle. Akkumoottori hoitaa lukon avaamisen tai lukitsemisen, kun älypuhelimesta lähetetään koodattu signaali bluetoothin välityksellä. Uusimmissa lukoissa riittää jo se, että ovea lähestytään.

Toimitus suosittelee: Uusi ulko-ovi on kannattava ostos

Kehittyneempi malli vaatii uuden kädensijan

Toista lukkomallia voi niin ikään ohjata puhelimella, mutta järjestelmä on kattavampi ja edellyttää uuden elektronisella lukolla varustetun kahvan asennusta. Järjestelmään voi lisätä koodipainikkeita tai jopa sormenjäljenlukijan. Ominaisuuksia tulee jatkuvasti lisää. Useimmat tällaiset mallit estävät myös ovien avaamisen sisäpuolelta, jolloin varkaan on pakko toimittaa saalinsa ulos ikkunasta.

Tarkastelimme kolmea markkinoilla olevaa lukkomallia:

  • The August Smart Lock
  • Yale Doorman
  • Easy2Access

Lataa artikkeli ja lue lisää uusista lukoista ennen kuin irrotat vanhan.