Testi - Lehtipuhaltimet

Lehtipuhallin säästää paljon aikaa ja vaivaa, sillä se sekä kokoaa, imee että silppuaa lehtijätteen. OIe kuitenkin tarkkana, sillä imurien laatu vaihtelee hurjasti. Se kävi tässä testissä selvääkin selvemmäksi. Vain kolme kahdeksasta koneesta oli hintansa arvoisia.

Testistä

Päästä vanha harava eläkkeelle ja siivoa syksyinen piha lehtipuhaltimella. Pudonneet lehdet on helppo puhaltaa isoon kasaan, imeä koneen sisään ja jauhaa pieneksi silpuksi, jota on helppo käsitellä. Parasta on, että kaiken voi tehdä yhdellä ja samalla koneella.

Lehtipuhaltimet ovat halpoja, ja niistä on suuri apu isojen ja keskikokoisten pihojen siivoamisessa. Se kävi selväksi, kun siivosimme tätä testiä varten kahdeksan pihaa.

70–80 euroa maksavissa, verkkovirralla toimivissa lehtipuhaltimissa on yllättävän isoja eroja. Esimerkiksi Gardenan puhallin imi helposti myös märät lehdet, jotka tuottivat suuria vaikeuksia esimerkiksi Ryobin ja Wolf-Gartenin koneille. Niiden imuputken suu tukkeutui aivan liian helposti sekä märistä että isoista ja kuivista lehdistä. Sama ongelma oli kolmessa muussakin testikoneessa.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään lehtipuhallinta 5 minuutissa

NÄIN LEHTIPUHALTIMET TESTATTIIN

Testasimme, kuinka tehokkaasti puhaltimet imivät lehdet sisäänsä sekä nurmikolta että kasasta. Tutkimme myös, menikö silppuri tukkoon, jos lehdet olivat märkiä.

On tärkeää, että ilmavirtaa ja tehoa voi säädellä. Puhallinta kokeiltiin nurmikolla sekä kuivien että märkien lehtien puhaltamiseen.

Ergonomia ja laitteen käyttömukavuus ovat tärkeitä. Isoa konetta ja keräyspussia pitää pystyä liikuttelemaan ympäri pihaa. Kädet, hartiat ja selkä eivät saa rasittua liikaa.

Kerääjän pitää olla niin iso, ettei sitä ole pakko tyhjentää koko ajan. On tärkeää, että kone puristaa lehtisilpun tiiviiksi massaksi.


Lehtipuhallin testi: Testasimme nämä 8 lehtipuhallinta

  • BOSCH ALS 30
  • GARDENA ERGOJET 3000
  • STIHL SHE 71
  • BLACK+DECKER GW3050
  • WOLF GARTEN LBV 2600 E
  • MTD BV 2500 E
  • RYOBI RBV3000CESV
  • SKIL 0796 AALATAA KOKO ARTIKKELI ja lue, mikä lehtipuhallin pärjäsi testissä parhaiten.

TÄRKEITÄ YKSITYISKOHTIA LEHTIPUHALTIMEN VALINNASSA
ERGONOMIA: Koneen liikuttelun pitää olla helppoa. Jos koneessa on kantovaljaat, niiden pitää olla säädettävät.
TEHO: Ilmoitettuun tehoon kannattaa suhtautua varauksella, sillä paperien perusteella yhtä tehokkaissa koneissa voi olla hyvin suuria eroja.
MELU: Kuuntele, kuinka kovaa ääntä kone pitää, ennen kuin ostat sen. Säästät sekä omia että naapuriesi korvia.
PUHALLUS/IMU: Osta kone, joka sekä imee että puhaltaa. Lehdet on helppo puhaltaan kasaan ja imeä vasta lopuksi.
PAINO: Valjaita ei kannata pukea päälle pikkuhommia varten, joten kevyestä painosta on selvää hyötyä.
SILPPURI: Koneet silppuavat jätteen yleensä suhteessa 10:1. Jotkut mallit jauhavat lehdet hienommaksi, ja sen huomaa. Silloin pussia ei tarvitse tyhjentää koko ajan.
PUHALLUSNOPEUS/ILMAVIRTA: Ilmavirran pitää olla kova ja säädeltävissä. Valmistajien ilmoitukset voimakkuudesta ovat suuntaa-antavia.
PYÖRÄ: Joissakin lehtipuhaltimissa on tukipyörä, joka helpottaa koneen liikuttelua ja ohjaamista.

Lataa koko testi nyt

Lataa lehtiversio nyt

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Puutarhakoneet