Painepesuri

1. KAHVA: Valitse malli, jossa on jämerä teleskooppikahva. Jatkokahva helpottaa työtä ja säästää varastotilaa.

2. LETKU: Hanki pesuri, jossa on pitkä ja notkea letku. Se ei kierry helposti mutkille.

3. LETKUKELA: Laitteessa pitää olla letkukela sekä ohjuri, joka käärii letkun oikein.

4. PESUPUTKET JA SUUTTIMET: Putkien ja suutinten vaihtamisen ja säätämisen pitää olla helppoa. Vesisuihkun muotoa muutetaan suuttimia vaihtamalla.

5. JOHTOKELA: Pesurissa pitää olla kela tai muu osa, joka pitää virtajohdon järjestyksessä.

6. VESILIITIN: Liittimen pitää olla koneen alaosassa, ja siinä pitää olla suodatin, joka pitää epäpuhtaudet poissa pumpusta.

7. TILAA VARUSTEILLE: Pesurin rungossa pitää olla tilaa pistoolikahvalle, pesuputkille, suuttimille ja pesuainesäiliölle, jotta ne ovat aina käden ulottuvilla.

8. RENKAAT: Pesurissa pitää olla isot ja leveät renkaat, jotta laitetta on helppo liikutella.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testit - Korkeapainepesuri

3 TAVALLISTA PAINEPESURILLA TEHTÄVÄÄ TYÖTÄ
Painepesuri- koneiden puhdistaminen KONEIDEN YMS. PUHDISTAMINEN Pesurilla on helppo puhdistaa esimerkiksi työkalut, ajoneuvot ja pihakalusteet.
Painepesuri - hilseilleen maalin irrottaminen MAALIN POISTAMINEN Painepesurilla voi poistaa varovasti hilseillyttä maalia pienellä paineella.
Terassin puhdistaminen TERASSIN PESEMINEN Painepesuri ja terassipesuri sopivat sekä puu- että kiviterassien pesemiseen.
PAINEPESURIN SUOSITUT LISÄVARUSTEET
Painepesurin harjat HARJAT Auton voi pestä itse halvemmalla ja perusteellisemmin kuin pesulassa. Käytä pehmeää harjaa kiiltävien pintojen pesemiseen ja jäykkää harjaa vanteisiin.
Viemärinpuhdistaja painepesuriin VIEMÄRINAVAAJAViemärinavaaja avaa tukkeutuneet viemärit ja syöksytorvet. Avaaja kaivautuu tukosten läpi tasaisen varmasti taaksepäin suuntautuvan vesisuihkun voimalla.
Terassipesuri painepesuriinTERASSIPESURI Puu- ja laattapintojen puhdistaminen kuuluu painepesurin ydinosaamisalueeseen. Terassipesurilla voi poistaa esimerkiksi levää, öljyläikkiä ja jäkälää.
FIKSUT TOIMINNOT
Terassipesurin paineensäädin Voimansäädin on fiksu ominaisuus, joka estää pesuria nousemasta irti pestävästä pinnasta. Vain joissakin koneissa, ei vakiovaruste.
Painepesurin letku järjestykseen Hyvä letkuohjuri. Letkukelan ohjuri on superkätevä varuste, joka pitää jäykänkin letkun hyvässä järjestyksessä. Ohjuri toimii kuin apukäsi ja estää johdon pakkautumisen kelan laidoille.
Langaton paineensäätö Langaton paineensäätö on fiksu keksintö. Sillä on helppo muutella painetta esimerkiksi auton pesemisen aikana, kun maalatut pinnat pitää pestä pienellä paineella, mutta vanteet kovalla.
Helppo säilyttääHelppo säilyttää. Mahdollisimman vähän tilaa vievästä pesurista on hyötyä pienessä vajassa. Boschin pienen koneen voi taittaa helposti kokoon.
3 HINTATASOA
Nilfisk - kallis malli NILFISK E 145.3 X-TRA KALLIS Vahva ja vankkatekoinen kone, jota on helppo käyttää. Maksimipaine: 145 baria Moottorin teho 2100 wattia Veden tuotto (maks.): 500 litraa tunnissa Letkun pituus: 10 metriä Paino: 20 kg Hinta: yli 300 euroa.
Stihl - välimalli STIHL RE 88 VÄLIMALLI Laatua ja voimaa sopuhintaan. Maksimipaine: 120 baria Moottorin teho: 1.700 wattia Veden tuotto (maks.): 350 litraa tunnissa Letkun pituus: 6 metriä Paino: 8,9 kg Hinta: alle 200 euroa.
Bosch - halpa malliBOSCH AQT 35-12 HALPA Erittäin hyvä kone etenkin kevyisiin töihin. Maksimipaine: 120 baria Moottorin teho: 1.500 wattia Veden tuotto (maks.): 350 litraa tunnissa Letkun pituus: 5 metriä Paino: 5,5 kg Hinta: alle 150 euroa.