Moottorisaha

Moottorisaha on välttämätön työkalu isojen puiden kaatamiseen. Neuvomme ja opastamme sinua moottorisahaan liittyvissä asioissa.

  Moottorisaha

  Moottorisaha on yksi eniten käytetyistä pihatyökaluista. Sitä tarvitaan harvemmin kuin ruohonleikkuria tai trimmeriä, mutta moottorisaha maksaa yleensä enemmän kuin muut ulkotyökalut. Sen vuoksi moottorisahaa kannattaa huoltaa hyvin, jotta se pysyy hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

  Pidä moottorisaha kunnossa

  Tälle sivulle on koottu juttuja sekä bensalla, akulla ja verkkovirralla toimivista moottorisahoista. Sivulla on myös moottorisahan huoltamista koskevia että ketjun teroittamista koskevia artikkeleja.

  Millainen moottorisaha kannattaa valita?

  Jos aiot hankkia moottorisahan, päätä aluksi, haluatko akulla vai bensalla toimivan mallin. Bensakoneet ovat selvästi yleisempiä, mutta molemmissa on omat hyötynsä ja haittansa.

  Bensalla vai akulla toimiva moottorisaha?i

  Bensalla toimivat moottorisahat ovat väkivahvoja ja halpoja. Niistä lähtee kuitenkin väkevä bensan katku ja kova ääni, joka ärsyttää myös naapureita. Akkumoottorisaha on kevyempi, tärisee vähemmän ja pitää paljon pienempää ääntä. Se ei kuitenkaan ole yhtä voimakas kuin bensakone, minkä lisäksi akkumallit maksavat paljon enemmän.

  Moottorisaha tarpeen mukaan

  Moottorisahan valinta riippuu siitä, mihin sitä käytetään. Jos sahaa käytetään lähinnä karsimiseen ja pienten puiden kaatamiseen asuinalueella, akkumalli on hyvä vaihtoehto. Bensakone on ainoa oikea valinta metsätöihin.

  Moottorisahatesti

  Moottorisahan valinta ei kuitenkaan lopu bensa- tai akkumallin valitsemiseen. Lue viimeisin moottorisahatestimme, jotta osaat valita oikean sahan: