Oksasilppuri

Oksasilppuri voi olla hyödyllinen kone. Mieti kuitenkin tarkasti ennen silppurin ostamista, mihin tarkoitukseen aiot käyttää sitä. Autamme sinua ostamaan oikeanlaisen oksasilppurin.

  Oksasilppuri – iso apu pihalla

  Puiden ja pensaiden leikkaamisesta syntyy nopeasti yllättävän iso kasa oksia. Ne voi viedä kaatopaikalle, mutta oksat voi myös silputa hyödylliseksi hakkeeksi.

  Haketta kukkapenkkeihin tai kompostiin

  Oksasilppua voi käyttää koristeellisena katteena kukkapenkeissä ja pensaiden juurella. Se tarkoittaa, ettei oksia tarvitse viedä pois.

  Kahdenlaisia oksasilppureita

  Jos aiot käyttää oksasilppua katteena, valitse silppuri terän mallin mukaan. Oksasilppureissa on kahdenlaisia teriä: knive og valser.

  Terämallit pätkivät oksat pieniksi palasiksi. Se on kätevää, jos silppu on tarkoitus kompostoida. Toisaalta terät pitävät niin kovaa ääntä, että useimpien oksasilppurien kanssa on pakko käyttää kuulosuojaimia.

  Oksasilppurit med valse toimivat hitaammin ja jauhavat oksat murskaksi. Hake on karkeaa ja sopii katteeksi. Valserne meluavat vähemmän kuin terät, mutta myös valsen kanssa kannattaa käyttää kuulosuojaimia.

  2 tavallista oksasilppurilla tehtävää työtä

  KOTITEKOINEN KARIKE
  Murskaava oksasilppuri tekee karkeaa haketta, joka sopii erinomaisesti kukkapenkkien katteeksi.

  OKSAJÄTTEEN TIIVISTÄMINEN
  Jauhetut oksat vievät vähemmän tilaa kuin pitkät. Se vähentää kaatopaikkakäyntejä.

  Kiinnitä huomiota näihin asioihin, kun ostat oksasilppurin

  Oksasilppurin valinnassa pitää ottaa huomioon muutamia asioita. Moottorin tehon pitää olla vähintään 2000 wattia, sillä muuten silppurin voimat riittävät vain pikkuoksien silppuamiseen. Hyvässä oksasilppurissa on renkaat, jotta sitä on helppo siirrellä paikasta toiseen. Silppuri pitää myös voida purkaa puhdistamista varten.

  Oksasilppurissa pitää olla myös peruutusvaihe, jotta juuttuneet oksat saa pois teristä. Juuttunutta oksaa on melkein mahdoton saada pois ilman pakkia.

  SUUAUKKO. Leveä suuaukko helpottaa oksien ja muun puutarhajätteen työntämistä silppurin teriin.

  KAULA. Pitkästä kaulasta on hyötyä, sillä se varmistaa sopivan työskentelykorkeuden ja pitää sormet tarpeeksi kaukana teristä.

  KÄYTTÖNAPIT. Yksinkertaisia ja isoja nappeja on helppo käyttää. Siitä on paljon hyötyä työn aikana.

  PISTORASIA. Pistorasian pitää olla paikassa, jossa siihen pääsee helposti käsiksi. Joissakin malleissa on kätevä läppä, joka estää johtoa irtoamasta vahingossa.

  SÄILIÖ. Mitä isompi säiliö, sitä harvemmin se pitää tyhjentää. Monet mallit lähtevät käyntiin vain, jos säiliö on paikallaan. Se on hyvä ominaisuus.

  RENKAAT. Isot renkaat helpottavat koneen siirtelyä. Kumirenkaat pysyvät aloillaan paremmin kuin kovasta muovista tehdyt pyörät.

  Toimitus suosittelee: Testi - Oksasilppurit

  Fiksut toiminnot

  Kumirenkaat. Useimmissa oksasilppureissa on isot ja kovasta muovista tehdyt pyörät. Kumirenkaat pitävät silppurin tiukasti aloillaan. Makita UD2500:n renkaissa on kumipinta.

  Terien paikka ja suojaus. Helposti huollettavista ja vaihdettavista teristä on paljon hyötyä. Esimerkiksi Bosch AXT 25 TC:ssa on helposti avattava kansiluukku.

  Ei turhia käyttökatkoja. Monen oksasilppurin pistorasiassa on muoviläppä, jossa oleva lovi pitää virtajohdon paikallaan ja estää sitä irtoamasta vahingossa. Se vähentää turhia keskeytyksiä.

  Varmistin säiliössä. Monessa mallissa (kuten tässä Alko EC LH 2800:ssa) on turvamekanismi, joka estää koneen käynnistymisen, ellei säiliö ole paikallaan terien alla.