Terävä ruohonleikkurin terä

Tylsä ruohonleikkurin terä ei enää leikkaa ruohoa vaan vetää sen mukaansa. Muutaman minuutin työskentely lattaviilalla tekee terästä jälleen terävän.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
10 euroa
Ruohonleikkurin terä

Ruohonleikkurin terän teroitus

Johdanto

Nurmikolla lojuvat kivet ja järeät oksat kohtelevat kaltoin ruohonleikkurin pyö-rivää terää. Se kuluu ajan myötä, siihen tulee lovia ja se tylsyy. Lopulta ruohon-leikkuri muuttuu hankalaksi.

Jos terä on hyvin kulunut, voi olla välttämätöntä vaihtaa se täysin uuteen. Mutta jos teroitat terää säännöllisin väliajoin, saat sen pysymään niin terä-vänä, että se todella leikkaa ruohon siis-tisti ja tehokkaasti. Jos onnistut ruohoa leikatessasi välttelemään kaikkein suurimpia kiviä ja esteitä, terä pysyy kunnossa monta sesonkia.

Vie aikaa

Noin 1 tunti

Hinta

Noin 10 € ”öljynvaihto-sarjaan”.

Vaikeusaste

Tehtävä ei ole vaikea, ja se onnistuu kaikilta.

Ohjeet

Ruohonleikkurin terä: Irrota sytytystulpan johto, ennen kuin ryhdyt korjaamaan ruohonleikku-ria tai vaihtamaan tai teroittamaan sen terää. 1

Irrota sytytystulpan johto, ennen kuin ryhdyt korjaamaan ruohonleikku-ria tai vaihtamaan tai teroittamaan sen terää. Tyhjennä leikkuri myös öljystä ja ben-siinistä, jotta voit työskennellä turvallisesti.

Ruohonleikkurin terä: Käännä ruohonleikkuri ja irrota terä, jotta voit teroittaa sen. 2

Käännä ruohonleikkuri ja irrota terä, jotta voit teroittaa sen. Jos ruuvia on vaikea avata, voit tarvittaessa ruiskuttaa siihen hieman ruostetta irrottavaa ainetta. Vaikka terä olisi tylsä, käytä hansikkaita, kun irrotat mutteria kiinto- tai hylsyavaimella.

Ruohonleikkurin terä: Kaavi kotelon alapinta puhtaaksi vanhasta ruohosta ja siihen tarttuneesta liasta. 3

Kaavi kotelon alapinta puhtaaksi vanhasta ruohosta ja siihen tarttuneesta liasta. Nyt pinnat on helppo puhdistaa.

Ruohonleikkurin terä: Kiinnitä terä ruuvipenkkiin ja hio se. 4

Kiinnitä terä ruuvipenkkiin ja hio se. Jos terä on erityisen pahasti kulunut, voi olla hyvä käyttää kulmahiomako-neen hiomalaikkaa ja ”hienohioa” terä sen jälkeen lattaviilalla. Varmista lopuksi, että terä on tasapainossa keskireiän suhteen.

Ruohonleikkurin terä: Vaihda ilmansuodatin tarvittaes-sa. 5

Vaihda ilmansuodatin tarvittaes-sa. Öljynvaihtosarjan mukana saa yleensä suodattimen. Vaihda suodatin, mikäli se on tukkeutunut, tai säästä uusi suodatin kevät-/syyshuollon yhteydessä vaihdettavaksi.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Ruohonleikkuri