Painepesurit testi: Laitteiden laatu vaihtelee laidasta laitaan, vaikka hintaeroa on vain sata euroa.

Laitteiden laatu vaihtelee laidasta laitaan, vaikka hintaeroa on vain sata euroa.

Painepesuri on kätevä työkalu monissa arjen askareissa. Painepesuri sopii pihalaattojen puhdistamiseen, mutta sillä voi pestä myös mattoja ja suihkuttaa hilseilevän maalin irti talon seinästä.

Painepesurin kanssa pitää kuitenkin olla varovainen, jos sillä pestään helposti kuluvia pintoja. Tämän testin koneissa on vähintään 110 barin paine, joka voi kuluttaa puupintoja tai auton maalia. On hyvä, jos painepesurin painetta voi säätää pienemmälle.

Oikein käytettynä painepesuri säästää aikaa ja voimia tavalliseen käsin pesemiseen verrattuna. Painepesureissa on kuitenkin isoja eroja. Tässä testissä mukana olevat koneet maksavat noin 200–350 euroa.

Testi osoitti, että valmistajien ilmoittamat paineluvut pitävät kutinsa. Koneen muotoilu vaikuttaa siihen, kuinka mukava sitä on käyttää.

Painepesuritesti: Näin koneet testattiin

Valmistajien ilmoittamat tekniset tiedot eivät aina vastaa todellisuutta. Testasimme koneiden voimat, sillä tehokkuus on yksi painepesurin tärkeimmistä ominaisuuksista. Ammuimme vesisuihkulla styroksilevyyn ja katsoimme kellosta, kuinka kauan reiän tekeminen kesti.

Moneen painepesuriin kuuluu pieniä osia, jotka eivät saa joutua hukkaan. Arvioimme koneiden muotoilun, tarvikkeiden säilytystilat, letkut ja johdot.

Testasimme myös letkujen laadun. Letkut joutuvat kestämään kovaa painetta, joten ne voivat muuttua jäykiksi ja hankaliksi käyttää.

Lopuksi katsoimme, millaisia käteviä toimintoja eri malleissa on.

Riippumaton painepesuritesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 7 painepesuria

  • STIHL RE 110
  • KÄRCHER K 5 FC FLEX
  • BILTEMA HPC 120B
  • MAKITA HW1200
  • NILFISK E 145 EXTRA
  • HUSQVARNA PW 350
  • BOSCH AQT 45-14 X

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä painepesuri nousi testivoittoon.

Edit. 17.5.2019: Korjattu Husqvarna PW 345C Husqvarna 350:ksi