Opas pensasleikkurin ostajalle

Pensasaita leikataan useimmiten konevoimin, koska leikkuu sujuu tällöin helpommin ja nopeammin. Mitä hyvän pensasleikkurin sitten pitäisi osata? Entä miten kallis ja edullinen laite eroavat toisistaan? Nyt saat vastaukset näihin kysymyksiin.

KAUNIS AITA: Tällä sähkötoimisella pensasleikkurilla on paljon helpompaa leikata aita suoraan – tehokkaasti.

PENSASLEIKKURIN TÄRKEIMMÄT OSAT

1. MOOTTORI on pensasleikkurin painavin osa. Mitä paksumpia oksia laitteella halutaan leikata, sitä tehokkaampi moottori siinä pitää olla. Tällöin laitteesta tulee myös painavampi, joten mieti, millä tekijällä on sinulle eniten merkitystä.

2. KAHVASSA on hyvä olla pehmeä päällyste, jotta laitteesta saa varman otteen. Kun pensasleikkuria pitelee etukahvasta ja takasilmukasta, laitteen pitää olla tasapainoinen, muutoin sitä on liian raskas pidellä.

3. KYTKIN on kaksiosainen. Pensasleikkuri käynnistyy, kun kahvan ja silmukan kytkimiä pidetään yhtä aikaa alas painettuina.

4. SUOJALEVY moottorin etuosassa on tärkeä turvallisuustekijä. Se estää sormia joutumasta liian lähelle terää.

5. TERÄN HAMMASVÄLIEN leveys ratkaisee, kuinka paksuja oksia pensasleikkurilla voi leikata.

6. TERÄN PITUUDELLA on merkitystä, jos leikattava aita on korkea. Pensasaita on helpompi leikata suoraan, jos terä on pitkä.

LUE LISÄÄ: Testissä akkupensasleikkurit

PENSASLEIKKURIN TÄRKEIMMÄT TOIMINNOT

KAPASITEETTI: Hammasvälin leveys ratkaisee, kuinka paksuja oksia laitteella voi leikata. Jos väli on esim. 20 mm, se ei aina tarkoita sitä, että laite leikkaa 20 mm paksuja oksia, sillä hammasväli on 20 mm vain sekunnin murtoosan ajan. Muun ajan väli on pienempi.

KAHVA: Leikkuutyössä asentoa halutaan usein vaihtaa. Tämän vuoksi etukahvan ja takasilmukan muotoilulla on iso merkitys. Joissakin malleissa kahvaa voi kääntää, jos työ niin vaatii.

HAMPAAT: Hampaiden hionnalla on suuri merkitys laitteen leikkuuteholle – sille, onko työnjälki siisti vai rispaantunut. Joidenkin laitteiden hampaissa on myös sahaustoiminto, jolloin laitteella voi sahata hammasväliä paksumpia oksia.

Muut lukevat juuri nyt …