Akkuruohonleikkuri: Akku- ja bensaruohonleikkurit näyttävät alapuolelta samanlaisilta.

Akku- ja bensaruohonleikkurit näyttävät alapuolelta samanlaisilta.

Pihatyöt ovat raskaita sekä ihmisille että koneille. Ruohon leikkaamiseen tarvitaan niin paljon voimaa, että bensalla ja verkkovirralla toimivat ruohonleikkurit ovat hallinneet markkinoita viime vuosiin asti. Akkukoneet olivat pitkään liian heikkoja varsinkin isoille nurmikoille.

Verkkovirralla toimivat koneet ovat yleensä hiljaisia, mutta niiden kanssa on pakko käyttää jatkojohtoa. Bensakoneiden kanssa on helppo liikkua, mutta ne pitävät kovaa ääntä ja tärisyttävät käsiä. Akkumallissa on molempien konetyyppien parhaat puolet, ja niiden hiljainen käyntiääni sopii hyvin omakotitaloalueelle.

LUE LISÄÄ: Testasimme 7 bensaruohonleikkuria

Vahvat ja halvat akut

Akkuruohonleikkureissa on paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden huonot puolet vähenevät koko ajan. Aiemmin akkukoneita vaivasivat kapea leikkausleveys ja kova hinta, mutta asiat ovat muuttuneet. Se kävi ilmi myös tässä testissä.

Testiin valitut koneet maksavat akkuineen noin 400–500 euroa, ja kestävin malli leikkasi yli 400 neliön kokoisen nurmikon yhdellä latauksella. Akut ovat muuttuneet isommiksi, ja ruohonleikkurit kuluttavat entistä vähemmän energiaa. Oli kuitenkin yllättävää, että asiat ovat muuttuneet lyhyessä ajassa näin paljon.

Halvin ja heikoin kone leikkasi yhdellä latauksella 266 neliön kokoisen alueen. Se riittää monelle pihalle, kun nurmikon koosta vähennetään pensaat, kukkapenkit ja muut esteet.

Näin ruohonleikkurit testattiin

Leikkausala on akkuruohonleikkurin tärkein ominaisuus. Testasimme, kuinka monta neliötä koneet leikkasivat, ennen kuin akuista loppui virta.

Testasimme myös akkujen latausajan. Sillä on merkitystä, jos koko nurmikkoa ei ehdi leikata yhdellä latauksella.

Akkukoneet pitävät pienempää ääntä kuin bensalla toimivat mallit. Käyntiäänessä on silti isoja eroja, joten mittasimme melutason.

Aivan aluksi mittasimme, kuinka kauan koneiden kokoaminen kesti. Akkujen latausaikaa ei laskettu mukaan.

Riippumaton akkuruohonleikkuritesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 6 akkuruohonleikkuria

  • BOSCH ROTAK 43 LI
  • STIHL RMA 235
  • RYOBI RLM18X41H240F
  • AL-KO MOWEO 3.85 LI
  • MAKITA DLM431Z
  • STIGA SLM 4048 AE

LATAA KOKO JUTTU ja lue koko akkuruohonleikkuritesti.