Painepesuri

Painepesuria voi käyttää lukemattomiin tarkoituksiin. Näiltä sivuilta saat lisää tietoa painepesurin valintaan ja käsityksen tarjolla olevista lisävarusteista.

  Painepesuri

  Painepesuri sopii loistavasti ulkona siivoamiseen. Painepesurit vaihtelevat erittäin suurista, voimakkaista ja kalliista pieniin ja käteviin malleihin. Painepesurivalikoima on erittäin laaja.

  Painepesuri on lähes välttämätön apuväline terassin pesemiseen, tiilikaton puhdistamiseen tai pihatien huuhtelemiseen. Painepesurin käyttäminen sopii kaikille, ja sitä voi käyttää lukemattomiin eri töihin.

  Mikä painepesuri on?

  Painepesuri on vesijohtoon yhdistettävä laite, joka suihkuttaa vettä huomattavasti kovemmalla paineella kuin puutarhaletku. Useimpien uusien painepesurien mukana tulee terassipesuri.

  Katso, mitä painepesurista pitää tietää: terassipesuri

  Suosittuja painepesurin tarvikkeita

  • PAINEPESURIN HARJAT
   Auton voi pestä itse saippuansekoittimen ja harjojen avulla. Käytä pehmeää harjaa maalatuille pinnoille ja jäykkää harjaa vanteiden pesemiseen.

  • VIEMÄRINAVAAJA
   Jos kaivossa tai viemäriputkessa on tukos, viemärinavaaja ratkaisee ongelman. Se kaivautuu tasaisen varmasti tukosten läpi.

  • TERASSIPESURI
   Laatta- ja puuterassien puhdistaminen on painepesurin paraatilaji. Terassipesurilla on helppo poistaa levät, öljyläikät ja jäkälät.

  Mihin painepesuria voi käyttää?

  Painepesuri on lähes välttämätön apuväline talossa ja kesämökillä. Painepesuria voi käyttää muun muassa auton ja polkupyörien pesemiseen, autokatoksen lattian huuhtelemiseen ja pihalaattojen pesemiseen.

  3 tavallista painepesurilla tehtävää työtä

  • KONEIDEN PESEMINEN PAINEPESURILLA
   Painepesurilla on helppo pestä koneita, pihatyökaluja ja pihakalusteita.

  • HILSEVÄN MAALIN IRROTTAMINEN PAINEPESURILLA
   Sopivan matala paine irrottaa hilseilevän maalin puun pinnasta rikkomatta puuta.

  • TERASSIN PESEMINEN PAINEPESURILLA
   Terassipesuri sopii sekä kivi- että puuterassien pesemiseen.

  Millainen painepesuri kannattaa ostaa?

  Painepesuri kannattaa ostaa omien tarpeiden mukaan. Useimmat tulevat toimeen noin 150-200 euroa maksavalla painepesurilla. Ne sopivat puurakenteiden, kalusteiden ja lasin puhdistamiseen.

  Lue uusin painepesuritestimme täältä: Painepesuri testi

  Pidä painepesuri kunnossa

  Painepesuri kestää pitkään, kun se pidetään kunnossa. Alla on muutama hyvä vinkki painepesurin kunnossapitoon:

  • Puhdista painepesurin suodatin säännöllisesti. Suodatin pitää huolen, ettei pesuriin ja vesisuihkuun pääse pikkukiviä. Ole varovainen, kun irrotat suodattimen. Jos suodattimessa on reikiä tai muita vikoja, se pitää vaihtaa uuteen.

  • Huuhtele vesiletku, paineletku, kahva ja tarvikkeet säännöllisesti.

  • Puhdista kaikki painepesurin liitokset.

  • Voitele liitokset säännöllisesti. Siten varmistat, että O-rengastiivisteet eivät kuivu.

  • Puhdista suuttimet säännöllisesti. Muista irrottaa suutin aina ennen puhdistamista. Kun olet puhdistanut suuttimen, huuhtele se vedellä, jotta kaikki lika lähtee varmasti pois.

  • Pidä painepesurin ilma-aukot puhtaina.