Moottorisaha testi: Moottorisahatesti osoitti, että moottorisahojen tehokkuudessa on isoja eroja.

Moottorisahatesti osoitti, että moottorisahojen tehokkuudessa on isoja eroja.

Ison pihapiirin tai metsäpalstan omistaja tarvitsee moottorisahaa jatkuvasti. Moottorisaha on ylivoimainen työkalu puiden kaatamiseen ja karsimiseen, minkä lisäksi sillä on kätevä raivata risukoita ja tehdä polttopuita.

Valinta bensa- ja akkusahan välillä riippuu ennen kaikkea sahaajan luonteesta ja rahatilanteesta, sillä molemmilla malleilla on omat hyötynsä ja haittansa. Akkumallit ovat hiljaisia eivätkä päästele pakokaasuja, mutta bensakoneet ovat voimakkaampia ja halvempia. Lisäksi niillä voi sahata niin kauan kuin bensaa ja öljyä riittää.

LUE LISÄÄ: Testasimme 7 akkumoottorisahaa

Moottorisahan melu ja tärinä

Testikoneiden käyntiäänessä oli huomattavia eroja, mutta kaikkien mallien kanssa pitää käyttää kuulosuojaimia. Hiljaista bensamoottorisahaa ei yksinkertaisesti ole olemassa.

Lisäksi kaikki bensamoottorisahat tärisevät. Kaikkien koneiden tärinä ei kuitenkaan tunnu yhtä pahalta, sillä joissakin malleissa on tärinää vaimentava kahva. Esimerkiksi testivoittajassa on iskunvaimentimet moottorin ja etukahvan välissä.

Kaikki sahat käynnistyvät nopeasti narusta vetämällä, eikä yksikään kone reputtanut testiä. Kaikki sahaavat mallikkaasti, eli ne suoriutuvat ydintehtävästään.

Sahojen tehoissa on kuitenkin isoja eroja. Testi osoitti, että moottorin koolla ja sahausnopeudella on selvä yhteys. Yllättävää sen sijaan oli, ettei moottorin koko vaikuttanut ketjun nopeuteen samalla tavalla.

Moottorisahatesti: Näin koneet testattiin

Moottorisahan tärkein ominaisuus on, että sillä voi sahata. Mittasimme, kuinka nopeasti sahat katkaisivat mäntytolpan kymmenen kertaa.

Bensamoottorisahalla sahaaminen on raskasta, joten hyvä käyttötuntuma on tärkeä asia. Punnitsimme koneet ja arvioimme kahvojen tärinän. Se on ratkaisevaa sen kannalta, kuinka pitkään moottorisahalla voi työskennellä yhteen menoon.

Lopuksi mittasimme sahojen melutason. Kuulosuojaimet suojaavat sahan käyttäjän omia korvia, mutta hiljainen käyntiääni auttaa pitämään naapurisovun yllä.

Riippumaton moottorisahatesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 6 moottorisahaa

  • MAKITA EA3201S35A
  • AL-KO SOLO 6436
  • STIGA SP 426
  • HUSQVARNA 135 MARK II
  • RYOBI RCS3835T
  • STIHL MS 171

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä moottorisaha nousi jättitestin voittajaksi.