Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Lattialämmitysjärjestelmien rakennekorkeudet ovat muuttuneet ohuemmiksi. Se johtuu muun muassa siitä, ettei lämmitysletkuja enää tehdä paksusta pex-putkesta, joka valetaan paksuun betonikerrokseen.

Ohuemmat letkut

Monet nykyaikaiset lattialämmitysjärjestelmät perustuvat ohuisiin letkuihin ja itsestään tasoittuvaan lattiatasoitteeseen. Menetelmä helpottaa ohuen lattialämmityksen tekemistä.

Kevyempi lattia

Ohut rakenne tarkoittaa samalla, että lattialämmitys painaa aiempaa vähemmän. Sen vuoksi lattialämmituksen voi rakentaa myös yläkertaan.

Lattialämmityksen edut

Lattialämmityksessä on matalan rakennekorkeuden lisäksi myös muita etuja patterilämmitykseen verrattuna. Lattialämmitys lämmittää tasaisesti ja miellyttävästi ja helpottaa asunnon sisustamista. Lattialämmitystä ei tarvitse myöskään maalata, puhdistaa tai huoltaa.

Vesi on halvempaa kuin sähkö

Lattialämmitykseen vaihtaminen voi tulla kalliiksi, mutta voit vähentää kustannuksia tekemällä työn itse. Myös lattialämmityksen tyyppi vaikuttaa säästöihin. Sähkölämmitys maksaa noin kolme kertaa enemmän kuin kaukolämpöön yhdistetty vesikiertoinen järjestelmä.

Ohut rakenne ja kaato

Tässä jutussa rakennettava lattialämmitysjärjestelmä voi olla ohuimmillaan vain 16-millinen. Lattialämmitys asennetaan viemäröityyn huoneeseen, joten lattiaan pitää tehdä kaato. Se tarkoittaa, että myös rakennekorkeuden on oltava paksumpi. Huoneen toiseen päähän levitetään 25 milliä tasoitetta, toiseen päähän 40 milliä. Lattialaattojen kanssa lattilämmityksen rakennekorkeudeksi tulee 48-50 milliä.

Yhteistyössä ammattilaisten kanssa

Rakennusliike teki työn loppuun, sillä siitä oli useita etuja. Asukas halusi varmistua, että järjestelmä toimii ja tasoitetyöt on tehty kunnolla. Esityöt tehtiin kuitenkin itse.

LUE LISÄÄ: Asenna sähkölattialämmitys itse