Oletko joskus haaveillut lattialämmityksestä mutta luopunut ajatuksesta siksi, että lattian pinta nousisi liian korkealle? Älä suotta lopeta haaveilua, sillä toimivan lattialämmityksen voi toteuttaa myös ilman paksuja vesiletkuja, lämmönluovutuslevyjä ja vahvaa betonikerrosta.

Matalat sähkö- ja vesijärjestelmät

Ohuimmat lattialämmitysjärjestelmät ovat alle 15-millisiä riippumatta siitä, toimivatko ne sähköllä vai vedellä. Suurimman osan asennustöistä voi tehdä itse.

Sähköasentajan pitää kytkeä sähköllä toimiva järjestelmä verkkoon ja lisätä sähkövastus vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Voit liittää vesiputken sunttiventtiiliin itse tai käyttää apuna ammattitaitoista putkiasentajaa.

Lue lisää lattialämmityksestä täältä!

Yhteistä kaikille järjestelmille

Yhteistä ohuille lattialämmitysjärjestelmille on, että letkut tai johdot pitää asentaa tiiviisti lähelle toisiaan. Järjestelmien hyvä puoli on, että ne lämmittävät lattian nopeasti, joten ne eivät kuluta kohtuuttomasti energiaa esimerkiksi lyhyellä mökkireissulla.

LUE LISÄÄ: Lattialämmitys puulattiaan

Luksuksen maineessa

Matalat sähkö- ja vesikäyttöiset lattialämmitysjärjestelmät riittävät huoneen lämmittämiseen. Lämmitysteho riippuu siitä, kuinka tiheässä johdot ja letkut ovat. Useimmiten ohuet lämmitysjärjes telmät asennetaan mukavuusperiaatteella, ja niitä käytetään varsinaisen lämmitysjärjestelmän ohella.

Lattilämmityksestä on kuitenkin myös selvää hyötyä. Jos lattia on lämmin, huoneilman voi pitää pari astetta tavallista viileämpänä. Lämmin lattia kuivuu nopeasti, joten sisälle kantautuva kosteus ei ehdi levitä talon rakenteisiin.

Lataa kok artikkeli. Saat vesi- ja sähkölämmityksen rakennusohjeet vaihe vaiheelta!