Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Ennen.

Ennen.

Vanhan ja kuluneen puulattian uusiminen ja lattialämmityksen asentaminen on kannattava nikkarointihanke: rahaa säästyy paljon sekä materiaalien että palkkakustannusten osalta.

Näytämme nyt, miten säästät vieläkin enemmän samalla, kun helpotat työtä uusiokäyttämällä osan vanhoista lattialaudoista.

Sen sijaan, että ostaisit kalliita lattialevyjä, joissa on urat lämmityskaapeleita varten jo valmiina, voit helposti käyttää uudelleen vanhat lattialaudat, jotka joka tapauksessa joudut nostamaan ylös voidaksesi asentaa lattialämmityksen.

Toimitus suosittelee: Vala lattialämmitys betoniin ja pidä jalkasi lämpiminä

Kun lattialaudat on purettu, ne joutuu yleensä kantamaan peräkärryyn ja kuskaamaan pois, minkä jälkeen on hankittava ja kannettava uudet kalliit lattialämpölevyt sisään. Nyt vältät kuljetuksen ja kantamisen, sillä voit sahata lattialaudat toisesta päästään viistoon ja käyttää niitä lattialämmityslevyinä – helppoa, nopeaa ja ennen muuta edullista!

Kun nyt kerran ryhdyt lattiatöihin, voit samalla eristää ja varmistaa, että alhaalta ei nouse kylmää ilmaa ylöspäin, eikä ylhäältä kulkeudu kosteaa ilmaa alaspäin. Näin jalat pysyvät lämpiminä ja kosteustekijät kurissa, mikä säästää myös lahoriskiltä. Lue artikkelimme tarkasti ja tee selkeät piirustukset, niin olet valmis töihin.

Puulattian alle lämpöä

Monet luulevat yhä, että tehokas lattialämmitys vaatii putkien valamista betoniin. Lattialämmitysjärjestelmiä on kuitenkin kehitetty erityisesti puulattioita varten, ja niitä on helpompi säätää kuin betoniin valettua lämmitysjärjestelmää. Lämpö siirtyy suoraan puulattian alle asennettujen muovisten lämpöletkujen eli pex-putkien kautta. Alumiiniset lämmönjakolevyt jakavat lämmön tasaisesti, ja niiden ansiosta lattiaan ei synny lämpökaistaleita.

Lue lisää: 4 huippuohutta lattialämmitystä

Pex-putket asennetaan noin 30 cm:n välein yhtenäisin letkuin ilman lattian alle tehtäviä liitoksia. 20 mm paksujen pex-putkien pitää olla lattialämmitykseen tarkoitettuja, ja niissä on oltava ns. diffuusiosuojaus, joka estää hapen pääsyn putkeen. Happi voisi muussa tapauksessa ruostuttaa vesikierrossa olevat teräsputket ja muiden tilojen lämpöpatterit. Kaikki lämpö nousee ylöspäin, joten lattian lämmettyä voit nauttia lämmöstä koko huonetilassa.