Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Puuterassi

Puuterassin rakentamiseen on monta hyvää syytä. Annamme ohjeita ja ideoita uuden puuterassin rakentamiseen. Kerromme, miten rakennat puuterassin ja neuvomme, miten pidät sen kunnossa.

Kaikki jutut puuterasseista

Rakenna puuterassi itse

Voit rakentaa upean puuterassin itse. Puuterassi tuntuu mukavalta paljaiden jalkojen alla ja houkuttelee koko perheen raittiiseen ilmaan. Rakennusohjeissamme näytetään vaihe vaiheelta, miten rakennat puuterassin itse.

Puuterassi-ideoita - hae inspiraatiota ennen rakentamista

Puuterassit eivät ole samanlaisia. Puuterassit ovat erimuotoisia ja -näköisiä, ja niitä tehdään erilaisista materiaaleista. Voit etsiä näiltä sivuilta hyviä ideoita, ennen kuin päätät, millaisen puuterassin rakennat.

Olemme rakentaneet vuosien varrella monia puuterasseja, joiden rakenne, hinnat ja materiaalit ovat erilaisia. Löydät kaikki puuterassit näiltä sivuilta.

Puuterassin hinta - voit päättää sen itse!

Erilaisten puuterassien hinnat vaihtelevat paljon. Hinta riippuu luonnollisesti terassin koosta ja materiaaleista. Voit kuitenkin säästää tässäkin tapauksessa paljon rahaa tekemällä tekemällä työn itse. Voit rakentaa itse vankan puuterassin kohtuulliseen hintaan oikeiden ohjeiden avulla.

Millaisesta puusta terassi kannattaa rakentaa?

Puuterassin voi rakentaa monenlaisesta puusta. Suurin osa terasseista tehdään kestopuusta eli painekyllästetystä männystä sekä muista pehmeistä puulajeista kuten lehtikuusesta. Kovat puulajit kuten tammi ja tiikki saavat terassin tuntumaan ylelliseltä.

 • Puhdistaminen

  Puuterassit pitää puhdistaa säännöllisesti levistä ja jäkälistä. Moni käyttää puhdistamiseen painepesuria, mutta kova paine ei tee hyvää pehmeille puulajeille. Puutarhaletku ja siihen yhdistetty suihkupää pesevät terassin tarpeeksi varovasti.

 • Kovat puulajit

  Kovat puulajit kuluttavat työkaluja. Sekä sirkkelin että käsisahan terät kuluvat isossa terassiprojektissa. Terassin rakentamiseen kannattaa käyttää kahta porakonetta. Käytä toista porakonetta ruuvinreikien poraamiseen ja toista ruuvien ruuvaamiseen.

Valitse terassilaudat

Uuden puuterassin voi rakentaa monenlaisista laudoista. Tässä artikkelissa kerrotaan, millaisia lautoja terassin rakentamiseen on tarjolla: Terassilaudat - millaiset laudat sopivat parhaiten puuterassiin

Puuterassi rakenne

Puuterassin rakentamistapa ja rakenne eivät ole yhdentekeviä asioita. Kestävän rungon rakentaminen on äärimmäisen tärkeää, vaikka kukaan ei näe sitä valmiin terassin alta. Kestävän rungon voi rakentaa monella eri tavalla siitä riippuen, millaiselle pohjalle terassi rakennetaan. Voit lukea siitä lisää tästä artikkelista: Puuterassin rakenne - tee terassille luja pohja

Puuterassin huoltaminen

Puuterassia pitää huoltaa. Painekyllästetyt laudat voi käsitellä pohjustusöljyllä ja kirkkaalla kuullotteella. Peittävä maali hilseilee irti ja vaatii vuosittaista huoltomaalaamista. Lähpökäsitelty puu pitää käsitellä jossain vaiheessa öljyllä tai maalata kirkkaalla kuullotteella. Myöskään lämpökäsiteltyä puuta ei kannata maalata peittävällä maalilla. Tiikkiterassia ei tarvitse käsitellä, sillä tiikki muuttuu itsestään hopeanharmaaksi. Tiikin voi käsitellä myös suovalla, jolloin laudat muuttuvat melkein valkoisiksi. Laudat voi myös öljytä, jolloin niiden punertava hehku säilyy pitkään.

Rakenna puuterassi laattojen päälle

Oletko kyllästynyt laattaterassiisi tai vain kateellinen naapurin puuterassista? Voit rakentaa uuden ja upean puuterassin vanhojen laattojen päälle. Näytämme tässä artikkelissa 3 erilaista tapaa rakentaa puuterassi laattojen päälle: Rakenna puuterassi laattojen päälle - 3 hyvää vaihtoehtoa

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin