Puuterassi

Meillä on paljon ohjeita puuterassin suunnitteluun, rakentamiseen ja huoltamiseen. Löydät täältä valtavasti rakennusohjeita ja juttuja, jotka auttavat puuterassin suunnittelussa. Saat myös paljon hyviä vinkkejä ja niksejä terassin huoltamiseen. Mukavia lukuhetkiä!

  Ennen kuin aloitat
  Kaikki jutut puuterasseista

  Rakenna puuterassi itse

  Voit rakentaa upean puuterassin itse. Puuterassi tuntuu mukavalta paljaiden jalkojen alla ja houkuttelee koko perheen raittiiseen ilmaan. Rakennusohjeissamme näytetään vaihe vaiheelta, miten rakennat puuterassin itse.

  Puuterassi-ideoita - hae inspiraatiota ennen rakentamista

  Puuterassit eivät ole samanlaisia. Puuterassit ovat erimuotoisia ja -näköisiä, ja niitä tehdään erilaisista materiaaleista. Voit etsiä näiltä sivuilta hyviä ideoita, ennen kuin päätät, millaisen puuterassin rakennat.

  Olemme rakentaneet vuosien varrella monia puuterasseja, joiden rakenne, hinnat ja materiaalit ovat erilaisia. Löydät kaikki puuterassit näiltä sivuilta.

  Puuterassin hinta - voit päättää sen itse!

  Erilaisten puuterassien hinnat vaihtelevat paljon. Hinta riippuu luonnollisesti terassin koosta ja materiaaleista. Voit kuitenkin säästää tässäkin tapauksessa paljon rahaa tekemällä tekemällä työn itse. Voit rakentaa itse vankan puuterassin kohtuulliseen hintaan oikeiden ohjeiden avulla.

  Millaisesta puusta terassi kannattaa rakentaa?

  Puuterassin voi rakentaa monenlaisesta puusta. Suurin osa terasseista tehdään kestopuusta eli painekyllästetystä männystä sekä muista pehmeistä puulajeista kuten lehtikuusesta. Kovat puulajit kuten tammi ja tiikki saavat terassin tuntumaan ylelliseltä.

  • Puhdistaminen

   Puuterassit pitää puhdistaa säännöllisesti levistä ja jäkälistä. Moni käyttää puhdistamiseen painepesuria, mutta kova paine ei tee hyvää pehmeille puulajeille. Puutarhaletku ja siihen yhdistetty suihkupää pesevät terassin tarpeeksi varovasti.

  • Kovat puulajit

   Kovat puulajit kuluttavat työkaluja. Sekä sirkkelin että käsisahan terät kuluvat isossa terassiprojektissa. Terassin rakentamiseen kannattaa käyttää kahta porakonetta. Käytä toista porakonetta ruuvinreikien poraamiseen ja toista ruuvien ruuvaamiseen.

  Valitse terassilaudat

  Uuden puuterassin voi rakentaa monenlaisista laudoista. Tässä artikkelissa kerrotaan, millaisia lautoja terassin rakentamiseen on tarjolla: Terassilaudat - millaiset laudat sopivat parhaiten puuterassiin

  Puuterassi rakenne

  Puuterassin rakentamistapa ja rakenne eivät ole yhdentekeviä asioita. Kestävän rungon rakentaminen on äärimmäisen tärkeää, vaikka kukaan ei näe sitä valmiin terassin alta. Kestävän rungon voi rakentaa monella eri tavalla siitä riippuen, millaiselle pohjalle terassi rakennetaan. Voit lukea siitä lisää tästä artikkelista: Puuterassin rakenne - tee terassille luja pohja

  Puuterassin huoltaminen

  Puuterassia pitää huoltaa. Painekyllästetyt laudat voi käsitellä pohjustusöljyllä ja kirkkaalla kuullotteella. Peittävä maali hilseilee irti ja vaatii vuosittaista huoltomaalaamista. Lähpökäsitelty puu pitää käsitellä jossain vaiheessa öljyllä tai maalata kirkkaalla kuullotteella. Myöskään lämpökäsiteltyä puuta ei kannata maalata peittävällä maalilla. Tiikkiterassia ei tarvitse käsitellä, sillä tiikki muuttuu itsestään hopeanharmaaksi. Tiikin voi käsitellä myös suovalla, jolloin laudat muuttuvat melkein valkoisiksi. Laudat voi myös öljytä, jolloin niiden punertava hehku säilyy pitkään.

  Rakenna puuterassi laattojen päälle

  Oletko kyllästynyt laattaterassiisi tai vain kateellinen naapurin puuterassista? Voit rakentaa uuden ja upean puuterassin vanhojen laattojen päälle. Näytämme tässä artikkelissa 3 erilaista tapaa rakentaa puuterassi laattojen päälle: Rakenna puuterassi laattojen päälle - 3 hyvää vaihtoehtoa

  Sivu 1 / 3