Oikaise vino lauta

Terassilaudat eivät aina asetu linjaan. Vaikka käyttäisi kiiloja, lautojen välisestä raosta ei välttämättä tule yhdenmukaista. Tämän voi kuitenkin korjata.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
3 euroa

Johdanto

Moni, joka on rakentanut puuterassin, on huomannut, että yksi tai useampi terassilaudoista ei millään tahdo asettua suoraan. Tämä koskee myös kovapuu-lajeja, kuten jatobaa.

Lautaa ei kuitenkaan voi noin vain siirtää 3-4 mm, sillä ruuvit hakeutuvat takaisin alkuperäisiin reikiinsä. Tämän voi estää, jos poistaa kyseessä olevan terassilaudan ja poraa olemassa olevista rei’istä hieman suuremmat. Reikiin lii-mataan tapit.

Kun liima on kuivunut, käsillä on ”uutta” puuta, johon voi porata uudet reiät niin, että laudan saa asetet-tua oikeaoppisesti suoraan.

ONGELMA:
Lauta on vääntynyt vinoon asentoon. Laudan ympärillä olevat raot eivät ole yhtä suuret.

RATKAISU:
Poista lauta ja aseta ruuvinreikiin tappi, niin laudan saa ruuvattua taas vankasti kiinni.

Vie aikaa

Noin tunti.

Hinta

Noin 3 €.

Vaikeusaste

Vinoon asettuneen terassilaudan oikaiseminen on helppo tehtävä.

Ohjeet

1

Irrota lauta ja poraa 8 mm poralla olemassa oleviin ruuvinreikiin noin 4 cm:n syvyyteen.

2

Sivele kahteen tappiin ja reikiin liimaa. Naputa tapit reikiin ja pyyhi ylimääräinen liima pois.

3

Työstä pinnasta tasainen laudan kiinnittämistä varten. Sahaa tapit pituuteen kannattimen pintaa myöten. Hio tarvittaessa hieman karkealla hiomapape-rilla niin, että saat tapin tasoon. Nyt kannat-timeen voidaan kiinnittää uusi lauta.

4

Asenna terassilauta paikalleen. Kun lauta on täysin oikeassa asennossa, kiinnitä se kiiloilla. TÄRKEÄÄ! Kiilat pitävät laudan varmasti paikallaan ruuvaamisen ajan.

5

Ruuvaa terassilauta kiinni. Esiporaamista ei välttämättä tarvita, laudassahan on jo reiät. Poista kiilat, kun lauta on ruuvattu kiinni. Kaikki terassi-laudat ovat nyt suorassa.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puuterassi