Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Oikaise vino lauta

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Terassilaudat eivät aina asetu linjaan. Vaikka käyttäisi kiiloja, lautojen välisestä raosta ei välttämättä tule yhdenmukaista. Tämän voi kuitenkin korjata.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
3 euroa

Johdanto

Moni, joka on rakentanut puuterassin, on huomannut, että yksi tai useampi terassilaudoista ei millään tahdo asettua suoraan. Tämä koskee myös kovapuu-lajeja, kuten jatobaa.

Lautaa ei kuitenkaan voi noin vain siirtää 3-4 mm, sillä ruuvit hakeutuvat takaisin alkuperäisiin reikiinsä. Tämän voi estää, jos poistaa kyseessä olevan terassilaudan ja poraa olemassa olevista rei’istä hieman suuremmat. Reikiin lii-mataan tapit.

Kun liima on kuivunut, käsillä on ”uutta” puuta, johon voi porata uudet reiät niin, että laudan saa asetet-tua oikeaoppisesti suoraan.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Irrota lauta ja poraa 8 mm poralla olemassa oleviin ruuvinreikiin noin 4 cm:n syvyyteen.

2

Sivele kahteen tappiin ja reikiin liimaa. Naputa tapit reikiin ja pyyhi ylimääräinen liima pois.

3

Työstä pinnasta tasainen laudan kiinnittämistä varten. Sahaa tapit pituuteen kannattimen pintaa myöten. Hio tarvittaessa hieman karkealla hiomapape-rilla niin, että saat tapin tasoon. Nyt kannat-timeen voidaan kiinnittää uusi lauta.

4

Asenna terassilauta paikalleen. Kun lauta on täysin oikeassa asennossa, kiinnitä se kiiloilla. TÄRKEÄÄ! Kiilat pitävät laudan varmasti paikallaan ruuvaamisen ajan.

5

Ruuvaa terassilauta kiinni. Esiporaamista ei välttämättä tarvita, laudassahan on jo reiät. Poista kiilat, kun lauta on ruuvattu kiinni. Kaikki terassi-laudat ovat nyt suorassa.

Vie aikaa

Noin tunti.

Hinta

Noin 3 €.

Vaikeusaste

Vinoon asettuneen terassilaudan oikaiseminen on helppo tehtävä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin